تهیه و بررسی کاربرد ترکیب نانولوله کربنی چند دیواره/پلیمر رسانا ی پیرول به عنوان جایگزین ارزان قیمت پالادیوم برای سلول خورشیدی حساس به رنگ
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی محیط زیست، آب و انرژی پاک
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 34
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEWCE01_105
تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1404
چکیده مقاله:
الکترودهای مقابل سلول های خورشیدی حساس به رنگ (DSSCs) عمدتا از پالادیوم به عنوان کاتالیزور به دلیل فعالیت کاتالیزوری بالا به سمت کاهش ترییدید در فرآیند عملیاتی خود استفاده می کنند. با این حال، استفاده از پالادیوم در DSSC ها هزینه را به شدت افزایش می دهد، که از نقطه نظر امکان سنجی اقتصادی آنها به چالشی برای کاربردهای عملی تبدیل شد. بنابراین، در این کار، نانولوله های کربنی مقرون به صرفه را برای جایگزینی پالادیوم گران قیمت بررسی شده است. DSSC مبتنی بر CNT ها به عنوان یک نامزد بالقوه برای کاربردهای عملی آینده در نظر گرفته شده است. کامپوزیت PPy@MWCNT به عنوان یک ماده مورد استفاده در الکترود مقابل برای DSSC ها با تکنیک شناخته شده ای آماده شد. DSSC های ساخته شده با PPy@MWCNT بهترین راندمان تبدیل توان ۶۸.۶٪ را نشان می دهند که با ۷۰.۷٪ پالادیوم قابل مقایسه است. الکترود مقابل PPy@MWCNT اصلاح شده فعالیت الکتروکاتالیستی بسیار خوبی را نشان داد که انتقال الکترون سریع تر و بیشتر، افزایش عمر الکترون و کاهش سریع تر ترییدید را تسهیل می کند، با چندین تکنیک مشخصه سازی مانند طیف سنجی امپدانس، ولتامتری چرخه ها و تحلیل تافل تایید می شوند. مطالعه مقایسه ای این الکترودها نشان می دهد که زبری سطح موثر نقش اساسی در بهبود خواص الکتروشیمیایی دستگاه ها دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا زارع مهرجردی
گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران