سنتز برخی چارچوب های فلز-آلی MIL-۱۰۰(Fe)، V-BTC، Sr-BTC و Cr-BTC با لیگاند بنزن ۱،۳،۵- تری کربوکسیلیک اسید و مطالعه نقش کاتالیستی آن ها در فرایند استری شدن اولئیک اسید در تولید بیودیزل
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 48
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NSMSI-41-1_006
تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1404
چکیده مقاله:
در این پژوهش، چارچوب های فلز-آلی با مراکز فلزی گوناگون از جمله آهن، کروم، استرانسیوم و وانادیم با لیگاند بنزن ۱،۳،۵- تری کربوکسیلیک اسید با روش هیدروترمال، سنتز شدند. نانوبلورها و نانوکاتالیست های سنتز شده به کمک فناوری های پراش پرتوی ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف فروسرخ (FT-IR) شناسایی شدند. در ادامه واکنش استری شدن اولئیک اسید با متانول برای تولید بیودیزل با استفاده از این چارچوب های فلز-آلی به عنوان کاتالیست مورد بررسی قرارگرفت. تاثیر پارامتر های گوناگون واکنش مانند دما، زمان، نسبت مولی متانول به اولئیک اسید و مقدار و نوع کاتالیست مورد مطالعه قرار گرفته و بهینه شد. نتیجه ها نشان داد که چارچوب فلز-آلی MIL-۱۰۰(Fe)، با بازده ۸/۷۸% تحت شرایط ۳/۰ گرم کاتالیست، نسبت مولی اولئیک اسید به متانول ۱:۱۰، میزان گرما ۷۰ و زمان ۲۴ ساعت بیشترین فعالیت کاتالیستی را بین کاتالیست های سنتز شده داشت. پس از آن به ترتیب کاتالیست های Sr-BTC، Cr-BTC و V-BTC با بازدهی ۵۲%، ۴۴% و ۴۲% بیشترین فعالیت را در واکنش استری شدن اولئیک اسید با متانول داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هانیه حسن زاده
گروه شیمی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
مریم حقیقی
گروه شیمی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
مینا غیاثی
گروه شیمی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :