مطالعه و تجزیه و تحلیل پیوستگی جهت شناسایی لوکوس های عامل شنوایی غیرسندرمی با وراثت مغلوب اتوزوم در استان خراسان جنوبی
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 984
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0628
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
ناشنوایی رایج ترین ناهنجاری حسی و بسیار هتروژن می باشد. ناشنوایی غیرسندرمی با وراثت مغلوب اتوزوم (ARNSHL) 72% موارد را شامل می شود. از میان جایگاه های متعدد شناسای شده، جهش های جایگاه DFNB1 (ژن GJB2) رایج ترین علت ARNSHL در جهان (حدود 50%) و ایران (حدود 20%) است. با توجه به نقش جایگاه های متعدد و نیز هتروژنی بالا، ضرورت مطالعه دیگر جایگاه های درگیر در ناشنوایی بر اساس قومیت های مختلف ایرانی محسوس می باشد. تا ضمن روشن ساختن سبب شناسی، در غربالگری بیماری در جامعه و همچنین رسیدن به مشاوره ژنتیک دقیق و اصولی راهگشا باشد. خانواده های بزرگ ARNSHL در استان خراسان جنوبی ا نتخاب شد. ابتدا هر شجره از لحاظ جهش های ناحیه کدکننده و نیزاگزون I ژن GJB2 و نیز حذف های بزرگ ژن (GJB6-D13S1830 و GJB6-D13S1854) بررسی می شوند. خانواده های منفی برای جهش های جایگاه مربوطه، برای 7 جایگاه ARNSHL با فراوانی بالای جهانی یا ناحیه ای (DFNB2, DFNB3, DFNB4, DFNB11, DFNB9, DFNB21 و DFNB59) مورد تجزیه و تحلیل پیوستگی قرار می گیرند. تا کنون تعداد 15 خانواده برای 4 جایگاه DFNB1, DFNB4, DFNB3, FNB59, DFNB21 بررسی شده اند. در 3 خانواده جهش های GJB2 مشاهده شد. در یک خانواده جهش هموزیگوت c.35delG مشاهده شد. در دو خانواده دیگر جهش های هتروزیگوت GJB2 مشاهده شد در احلی که آلل جهش یافته دوم شناسایی نشد. یک خانواده با جایگاه DFNB3 پیوستگی نشان داد. مطالعه حاضرباردیگر وجود هتروژنی ناشنوایی در جمعیت ایرانی را تأئید می کند. این مطالعه با خانواده های بیشتر و جایگاه های ژنتیکی بیشتر در دست انجام است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نازنین جلیلیان
گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
محمدامین طباطبایی فر
گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران- گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
اعظم احمدی
مرکز مشاوره ژنتیک، سازمان بهزیستی استان خراسان جنوبی، بیرجند، ایران
محمدرضا نوری دلویی
گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :