بررسی اثر مواد نگهدارنده (ژله ای کننده) و ساکارز بر میزان کلروفیل و آناتومی گیاهچه های درون شیشه ای گردوی ایرانی در روش فتومیکس تروفیک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 882

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0523

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

عدم توانایی فتوسنتز، محتوای کلروفیل پائین، باز بودن روزنه ها، نبود لایه کوتیکول در برگ، پارانشیم غیرطبیعی برگ و همچنین وجود آوندهای غیرطبیعی از جمله این اختلالات فیزیولوژیکی و آناتومیکی گیاهچه های رشد یافته در سیستم کشت بافت مرسوم هستند. برای حل این مشکل سیستم کشت بافت فتواتوتروفیک فتومیکس تروفیک پیشنهاد می شود. در این آزمایش میزان کلروفیل و وضعیت ساقه و روزنه در سیستم کشت فتومیکس تروفیک مورد نظر بود. به این منظور ریزنمونه های یکسانی از رقم گردوی هارتلی در دو نوع ظرف، بدو تهویه و با تهویه ی غیر فعال (ظروف vitrovent) کشت شدند. همچنین در این مطالعه دو سطح ساکارز (15 و g/l 30) به همراه سه نوع ماده نگهدارنده (آگار، ژلرایت و ورمیکولایت) نیز مورد بررسی قرار گرفت. محتوای کلروفیل برگ پس از 24 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تهویه موجب افزایش معنی داری بر میزان کلروفیل شد. ا ستفاده از ورمیکولیت نیز نسبت به سایر مواد نگهدارنده محتوای کلروفیل را افزایش داد. به طور کلی بیشترین کلروفیل b, a و کلروفیل کل در گیاهچه های رشد یافته در ظروف با تهویه حاوی ورمیکولیت و 15 گرم در لیتر ساکارز مشاهده شد. کمترین میزان کلروفیل b,a و کلروفیل کل نیز در گیاهچه های رشد یافته در ظروف بدون تهویه حاوی آگار و 30 گرم در لیتر ساکارز مشاهده شد. روزنه برگ گیاهچه های رشد یافته در شرایط با تهویه طبیعی، بیضوی شکل و تقریباً بسته بودند. در حالی که در گیاهچه های رشد یافته در ظروف بدون تهویه کاملاً باز، دایره های غیر طبیعی بودند. ساقه و همچنین پرز روی ساقه نیز در گیاهان رشد یافته در ظروف با تهویه، بیشتر و بلندتر بود.

نویسندگان

امین حسن خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

کورش وحدتی

دانشیار دانشگاه تهران

محمود لطفی

استادیار دانشگاه تهران

عطا دژآهنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Afreen, F., S.A.M. Zobayed., T. Kozai., 2002a, P hot oautotrophic ...
  • Grout, B.W.W., M.E. Donkin., 1987, Photosynthetic activity of cauliflower meristem ...
  • Hdider, C., Y. Desjardins., 1994, Effect of sucrose _ photosynthesis ...
  • Kubota, C., 2002, Phot oautotrophic microprop agation: importance of controlled ...
  • Olmos, E., E. Hellin., 1998, Ultrastructural differences of hyperhydric and ...
  • Zobayed, S.M.A., F. Afreen., C. Kubota., T. Kozai., 1999, Stomatal ...
  • نمایش کامل مراجع