ارزیابی تنوع و روابط ژنتیکی توت فرنگی رقم کردستان با برخی از ارقام و هیبریدهای تجاری
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 725
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0308
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی روابط ژنتیکی توت فرنگی رقم کردستان و همچنین تغییرات ژنتیکی و اختلاط ژنتیکی احتمالی این رقم با ارقام روسی و غربی 33 نمونه گیاهی شامل: 20 نمونه از رقم کردستان از مزارع مختلف استفان کردستان با 8 رقم روسری و 5 رقم تجاری معروف ؟؟؟ نشانگر ریز ماهواره آنالیز گردید. استخراج DNA با استفاده از یت صورت گرفت. نتایج نشان داد در هر جایگاه رنی ماهواره ؟؟؟ 8-4 آلل (میانگین 5/5 آلل در هر ریز ماهواره) مشاهده گردید. محتوای چند شکلی اطلاعات نشانگرها ؟؟؟ /پ859- 0/588 متغیر بود، که بیانگر مناسب بودن نشانگرهای استفاده شده می باشد. با استفاده از تجزیه و تحلیل خوشه ای، ارقام در هشت گروه (یک گروه شامل نمونه های رقم کردستان، یک گروه ارقام روسری، یک گروه دو رقم، ؟؟؟ و ؟؟؟ بود و سایر ارقام تجاری هر کدام در یک گروه) قرار گرفتند. همچنین شباهت کامل نمونه های 12 و 19 به ترتیب با رقمهای سلوا و پاروس در تجزیه و تحلیل خوشه ای نشان دهنده اختلاط ؟؟؟؟؟ رقم کردستان با این ارقام در مزارع است. جدا شدن نمونه شماره 20 از گروه رقم کردستان نشان دهنده وقوع جهش در این رقم می باشد. قرابت بیشتر نمونه های کردستان با ارقام روسری بیانگر این است که توت فرنگی رقم کردستان احتمالاً یک رقم روسری بوده و از طریق این کشور وارد ایران شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس لطفی
دانشجوی بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز
علی قرقانی
استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز
عنایت الله تفضلی
استاد بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز
علی اکبر مظفری
استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :