پرشیا (ایران کهن) مهد تولد دانش زایش و ژنتیک گذشته، حال و آینده

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 571

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0285

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

به طوری که از مستندات تاریخی، کتب آئین زرتش و شواهد زمان برمی آید، عقاید نیاکان ما در مورد تولید مثل (زایش) و انتقال صفات (ژنتیک) با مبانی علمی امروز کاملاً هماهنگی داشته و دارد. با رعایت کمی وقت، نکات مهم آن را به استحضار حضار محترم می رساند. در 1738 سال پیش از تولد حضرت مسیح، زرتشت پیامبر در باره تساوی حقوق زن و مرد و برابری آنها در انتخاب راه خود سخن رانده است. گاتاها یسنا 30 و 31 بند 2. در ارتباط با زایش (تولید مثل) در ارتباط با توارث و تولید مثل مطالب شگفت انگیری در بخش هایی از اوستا به نام وندیداد که موبدان دوران ماد بنام «ورجمکرد» نوشته اند وجود دارد. داستان یخبندان سخت که شبیه داستانهای سایر اقوام از قبیل کشتی نوح عبریان ولی بسیار قدیمی تر از آن می باشد آشکارا نشان می دهد ایرانیان از وجود تخمه جداگانه نر و ماده در مردان و زنان آگاهی داشته اند و به جمشید شاه آموزش داده می شود برای حفظ زندگانی پناهگاه بسازد و تخمه همه حیوانات، درختان و گیاهان سالم را به پناهگاه ببرد و از بردن تخمه معیوب خودداری کند. جالب تر آنکه می دانستند تخمه ها را می توان از بدن حیوان جدا کرد و با هم جفت نمود.

نویسندگان

محمدحسن کریمی نژاد

استاد پاتولوژی و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران- رئیس انجمن علمی نوروژنتیک ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . آذر گشب موبد فیروز. ترجمه و تفسیر گات ها، ...
  • ور داود ابراهیم. گات ها: کهن ترین بخش اوستا. چاپ ...
  • کخ هاید ماری. از زبان داریوش ترجمه پرویز رجبی. جلد ...
  • تاج بخش حسن: تاریخ دامپزشکی و پزشکی ایران. جلد اول. ...
  • تاج بخش حسن: تصحیح و تحقیق الاغراض الطبیعه و المباحث ...
  • کریمی نژاد محمد حسن و خورشیدیان اردشیر: ژنتیک در هزاره ...
  • نمایش کامل مراجع