کاربرد تحلیل تنش و مکانیک شکست در آتشکاری کنترل شده به منظور استخراج سنگ های ساختمانی سخت
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,807
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
STONE01_004
تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1385
چکیده مقاله:
کاربرد حفاری و انفجار در شکست سنگ با نگرش مهندسی، حدود 300 سال سابقه دارد. ابتدا این عملیات با کمک باروت انجام می شد. با اختراع نیترو گلیسیرین و پیرو آن دینامیت عملیات حفاری و انفجار به صورت یک حرفه کاملا تخصصی ظهور کرد. امروزه این تخصص تا جایی رشد کرده که با بهره گیری از آن مجسمه های بسیار عظیم در دیواره کوه تراشیده می شود.
یکی از کاربردهای عملیات حفاری و انفجار در استخراج سنگ های ساختمانی به صورت بلوک های بزرگ، سالم و منظم است. در این مقاله مروری بر روش های آتشکاری کنترل شده رایج در استخراج سنگ ساختمانی خواهد شد. در ادامه مدل های تجربی معمول، مورد بررسی قرار گرفته و سپس سه مدل ریاضی بر اساس تحلیل تنش و مکانیک شکست ارائه می شوند. چهار روش یعنی مدل تجربی، مدل انتقال انرژی (تحلیل تنش)، مدل ترموشیمی (تحلیل تنش) و مدل مکانیک شکست برای یک معدن گرانیت با شرایط مشخص مورد بررسی و محاسبه قرار گرفتند. با اصلاح یک ضریب در روش انتقال انرژی، می توان مشاهده کرد که نتایج به دست آمده تشابه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند. بنابراین با توجه به دسترسی و دارا بودن پارامترهای هر یک از مدل ها، می توان نسبت به استفاده از هر مدل اقدام نمود.
در پیوست مقاله سه جدول با پارامترهای متنوع مکانیک سنگی و مکانیک شکست، برای طیف وسیعی از سنگ ها ارائه شده است که برای طراحی اولیه در هر معدن بسیار مناسب هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شبیر ارشدنژاد
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، گروه مهندسی معدن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :