فلسفه تعلیم و تربیت در نگاه اسلام
فایل این در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
تعلیم یاددادن و آموزش و تعلم فراگیری دانش است. اسلام در این حرکت از همه مکاتب پیش قدم تر و مصمم تر است به طوری که آموزش و فراگیری دانش از محوری ترین برنامه های فردی و اجتماعی این مکتب الهی به شمار میرود.
نخستین آیات الهی که نازل گردیده بیان کننده ارزش قلم و آموزش علم و دانش است. این آیات خط مشی فرهنگی در جهان اسلام را از همان ابتدا ترسیم مینماید در آیات قرآن کریم آموزش علم و پرورش نفوس انسانها از مهمترین اهداف بعثت انبیاء معرفی شده است.
تاثیر عمیق تعالیم اسلامی بر حیات فرهنگی و اجتماعی مسلمانان در مقایسه با اوضاع فرهنگی و علمی جزیره العرب پیش از اسلام ممکن است به انکار مطلق وجود فرهنگ و دانایی در این سرزمین بیانجامد. با این حال قرائن و شواهدی بر آشنایی نسبی عرب قبل از اسلام با علم و فرهنگ دلالت دارد. اما این آشنایی با علوم و خواندن و نوشتن بسیار محدود بوده است به گونه ای که به گفته مورخان در مکه تنها هفده نفر قادر به نوشتن بوده اند.
اما سفارشهای مکرر قرآن به تعقل و تفکر و تعلیم و تعلم و شیوه ها و تعالیم پیامبر در دعوت مردم به اسلام و نیز ضرورتهای زندگی اجتماعی مسلمانان موجب تحول جدی در تعلیم و تعلم گردید.
از دیدگاه اسلام تعلیم و تربیت دارای اهداف مهمی است که برای رشد و ترقی فرد و جامعه اهمیت دارد. هدف اصلی تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام تقویت ایمان و اعتقادات دینی است تا افراد به عقاید صحیح اسلامی پایبند باشند. آموزش اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی به افراد برای رفتار درست و منطقی و انجام اعمال نیکو و شایسته توجه دارد از جمله اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام تربیت و تقویت شخصیت انسان به طوری که او بتواند با چالشهای زندگی مواجه شود و نقش خود را به خوبی ایفا کند ترویج دانش و علم از دیگر اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام است. اسلام تاکید دارد که افراد باید دانش و آگاهی خود را افزایش دهند و به تحصیل و یادگیری متمایل باشند. اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام شامل تربیت انسانها برای خدمت به جامعه و انسانیت است تا آنها به عنوان عوامل توسعه و پیشرفت جامعه موثر باشند به طور کلی ، اسلام تعلیم و تربیت را به عنوان ابزاری برای رشد دینی ، اخلاقی ، شخصیتی و اجتماعی انسانها می داند تا به سوی تحقق اهداف الهی و انسانی پیش بروند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین بهرامی
دانشجوی رشته آموزش زبان و ادبیات فارسی
محمد امین عباسی ستایش
دانشجوی رشته آموزش زبان و ادبیات فارسی
علیرضا مهرابی
دانشجوی رشته آموزش زبان و ادبیات فارسی
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :