نظارت بر نظام تعلیم و تربیت اسلامی با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
فایل این در 40 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
تعلیم و تربیت از مهم ترین وظایف هر جامعه است. جامعه ای که به تعلیم و تربیت افراد خود توجه نکند، نمی تواند به توسعه و پیشرفت دست یابد. به این علت میان همه ی نهادهای جامعه، نهاد تعلیم و تربیت از جایگاهی بنیادی و اساسی برخوردار است و نقشی منحصر به فرد ایفا می کند. به طوری که تمام نهادهای اجتماعی دیگر به آن وابسته اند. رسالت اصلی انبیاء نیز تعلیم و تربیت انسان ها بوده است و این خود نشان دهنده جایگاه مهم و غیرقابل انکار نهاد تعلیم و تربیت در سعادت و پیشرفت هر جامعه است. به همین دلیل، این نوشتار که قصد دارد : نظارت بر نظام تعلیم و تربیت اسلامی با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی).، در چهار گفتار ساماندهی شده است.
در گفتار اول، به معنای لغوی تعلیم و تربیت و ولایت فقیه پرداخته شده است. تعاریف ولایت از دیدگاه دانشمندان بزرگی مانند امام خمینی، علامه جواد آملی، مصباح یزدی و مقام معظم رهبری نیز ذکر شده است. همچنین، به موضوع ولایت عامه و خاصه نیز در این گفتار پرداخته شده است. و سپس در گفتار دوم به مباحث اعتقادی، همچون توحید، نبوت، امامت، عدل و قیامت پرداخته می شود. این مباحث که در تعالیم پیشوایان الهی و منابع اولیه دینی مطرح شده اند، از جمله مبانی اصلی تعلیم و تربیت اسلامی هستند. مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود به اهمیت این مباحث در تکمیل فرایند تعلیم و تربیت تاکید کرده اند. در گفتار سوم به مباحث عبادی، مانند نماز، روزه، حج، زکات و امر به معروف و نهی از منکر پرداخته می شود. این فرایض اولیه مسلمانان، نقشی اساسی در رسیدن به کمال مطلوب دارند. امام خامنه ای (حفظه الله) نیز همواره بر اهمیت این مباحث تاکید داشته اند. و اما در گفتار چهارم و پایانی، ، پس از بررسی سه گفتار پیشین، به بررسی نقش ولایت فقیه در هدایت و نظارت بر نظام تعلیم و تربیت اسلامی می پردازیم. از آنجا که هدف نهایی تعلیم و تربیت، تقرب به خداوند و وصول به سعادت و کمال انسانی است، در این گفتار به تعلیم و تربیت اخلاقی با تاکید بر مسائلی همچون تقوا، احترام به والدین، حجاب، انتظار مهدویت و استقامت خواهیم پرداخت. روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، کتابخانه ای و با استفاده از منابع موجود در سایت های رسمی آیت الله خامنه ای (KHAMENEI.IR) است. روش بررسی داده ها نیز توصیفی و تحلیلی خواهد بود. در نهایت، با ارائه نتایج، خلاصه بندی و فهرست منابع، بحث به پایان خواهد رسید.
نویسندگان
علی اختر هندی
Al-Mustafa International University
سیده مهدیه حسینی
دانشگاه فنی و حرفه ای دختران نیشابور
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :