اقتصاد دانش بنیان
فایل این در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
چکیده
اقتصاد دانش بنیان به عنوان موتور محرک توسعه پایدار، بر استفاده از دانش، فناوری و نوآوری برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارد. این مفهوم بیانگر گذار از اقتصادهای مبتنی بر منابع طبیعی و تولید سنتی به اقتصادهایی است که بر پایه سرمایه انسانی، تحقیق و توسعه، و تولید دانش عمل می کنند.
در این مقاله، نقش اقتصاد دانش بنیان در دستیابی به توسعه پایدار بررسی شده است. توسعه پایدار شامل سه بعد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است که اقتصاد دانش بنیان با تقویت ظرفیت های نوآورانه، ایجاد اشتغال با ارزش افزوده بالا، و افزایش بهره وری منابع به تحقق این ابعاد کمک می کند. بهره گیری از فناوری های نوین و دیجیتال، علاوه بر کاهش اثرات منفی زیست محیطی، سبب افزایش بهره وری و رقابت پذیری کشورها در عرصه بین المللی می شود.
علاوه بر این، سرمایه گذاری در آموزش، پژوهش و توسعه فناوری، موجب شکل گیری زیست بوم های نوآوری و کارآفرینی می شود که با ارتقای مهارت های نیروی کار، خلق صنایع جدید، و بهبود سطح رفاه اجتماعی، مسیر توسعه پایدار را هموار می کنند. سیاست گذاری های حمایتی دولت ها، از جمله تسهیل دسترسی به منابع مالی و تقویت همکاری های بین المللی، نقش کلیدی در موفقیت اقتصاد دانش بنیان ایفا می کنند.
در نهایت، اقتصاد دانش بنیان نه تنها عاملی اساسی در رشد اقتصادی و توسعه پایدار است، بلکه با ایجاد فرصت های جدید و بهبود عدالت اجتماعی، به شکل گیری جامعه ای پویا، نوآور و پایدار کمک می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم صنوبر
مدیرعامل موسسه بین المللی سفیران صلح
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :