سلامت روان و رفتارهای پرخطر در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان: مطالعه مقطعی
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 29، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 69
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-29-1_010
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: شیوع اختلالات روانی و گرایش به رفتارهای پرخطر در میان جوانان، به ویژه در دانشجویان، روندی افزایشی داشته و این گروه را در معرض تهدید جدی برای سلامت فردی و اجتماعی قرار داده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت روان و گرایش به رفتارهای پرخطر در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام گرفت.
روش ها: در این مطالعه مقطعی، ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از دریافت اطلاعات دموگرافیک، داده های مربوط به سلامت روان با استفاده از پرسش نامه SCL-۹۰ و داده های مرتبط با رفتارهای پرخطر از طریق ابزارهای مربوط جمع آوری گردید.
یافته ها: میانگین سنی دانشجویان ۲.۴±۲۲.۹۸ سال بود و ۲۴۳ نفر (۶۳/۸ %) از آن ها زن بودند. ۵۵/۶٪ از دانشجویان بر اساس نمره کل پرسش نامه سلامت روان، دارای نشانه هایی از اختلالات روان پزشکی بودند. همچنین میانگین گرایش به رفتارهای پرخطر در بین شرکت کنندگان کمتر از ۵۰ درصد و در سطح پایین ارزیابی شد. بین تمام مولفه های سلامت روان با گرایش به رفتارهای پرخطر، رابطه معناداری مشاهده شد (P< ۰/۰۰۱،۰/۳۷۶r)؛ به استثنای مولفه های «حساسیت در روابط متقابل» با مصرف الکل و سیگار و «هراس» با گرایش به رابطه با جنس مخالف که رابطه معناداری نشان ندادند.
نتیجه گیری: یافته ها نشان دهنده آن است که سلامت روان نقشی تعیین کننده در بروز رفتارهای پرخطر در دانشجویان دارد. از این رو، طراحی و اجرای برنامه های جامع جهت ارتقای سلامت روان، آموزش مهارت های زندگی، مدیریت هیجانات و بهداشت روانی می تواند به طور موثری در کاهش رفتارهای پرخطر در میان دانشجویان موثر باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، انجام مطالعات بیشتر و مداخلات هدفمند توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هانیه سادات میرلوحی
Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
محمد جواد آزادچهر
Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
عبدالله امیدی
Department of Clinical Psychology, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
حمیدرضا بنفشه
Physiology Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
امیر قادری
Department of Addiction Studies, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :