ارزیابی اثرهای ضدسرطانی پپتید ملیتین بر رده سلولی سرطان ریه در شرایط برون تنی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 70
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-14-56_004
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیماران مبتلا به سرطان ریه از نوع سلول های سرطانی سلول غیرکوچک (NSCLC) دارای پیش آگهی پایین بوده و درمان های موجود دارای اثرهای جانبی زیادی برای آن ها می باشد. از طرفی تعداد زیادی از مطالعه های اخیر به اثرهای ضدسرطانی پپتید ملیتین پرداخته اند. هدف ما از این مطالعه بررسی اثرهای ضدسرطانی ملیتین بر سلول های Calu-۳ سرطان ریه می باشد.
مواد و روش ها: میزان کشندگی توسط ملیتین بر روی دو رده سلولی Calu-۳ و MRC۵ (به عنوان سلول نرمال) با استفاده از آزمون MTT موردارزیابی قرار گرفت. از روش Real-Time PCR برای مشخص شدن بیان ژن های دخیل در فرآیند آپوپتوز شامل BAX، BCL۲و CASP۳ استفاده گردید. در نهایت به منظور بررسی نقش مهاری ملیتین بر فرآیند مهاجرت سلولی، از روش آزمون ارزیابی مهاجرت سلولی استفاده شده است.
یافته ها: میزان ۵۰% کشندگی (IC۵۰) برای ملیتین برای دو رده سلولی Calu-۳ و MRC۵ به ترتیب μg/mL ۶۷/۱ و μg/mL ۴۴/۳ در ۲۴ ساعت به دست آمد. میزان بیان ژن های BAX و CASP۳ در سلول هایCalu-۳ ، ۸۲/۲ و ۳۱/۴ برابر و در سلول هایMRC۵ ، ۵۸/۱ و ۰۷/۴ برابر افزایش پیدا کرد، از طرف دیگر بیان ژن BCL۲ در سلول هایCalu-۳ ۳۵/۰ برابر و در سلول هایMRC۵ ۶۴/۰ برابر نسبت به گروه تیمارنشده کاهش یافتپ. به علاوه نتایح حاصل از آزمون ارزیابی مهاجرت سلولی نشان دهنده مهار فرآیند مهاجرت سلولی توسط ملیتین بود.
نتیجه گیری: ملیتین اثرات ضدسرطانی بر روی رده سلولی Calu-۳ سرطان ریه نشان می دهد. به علاوه ملیتین می تواند موجب القای آپوپتوز و مهار مهاجرت سلولی در سلول های سرطانی ریه گردد. ملیتین با افزایش بیان ژن های موثر در فرآیند آپوپتوز باعث حرکت سلول ها به سمت مرگ سلولی می گردد. علاوه بر این با توجه به مقایسه نتایج به دست آمده از اثرهای ملیتین بر رده سلول سرطانی Calu-۳ با رده سلول سالم MRC۵ می توان نتیجه گرفت که اثرگذاری این پپتید بر سلول های سرطانی به میزان بالاتر و در دوزهای پایین تری صورت می گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پویان هنری
Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Science and Research Branch, Islamic Azad University. Tehran, Iran.
دلاور شهباز زاده
Venom and Biotherapeutics Molecules Lab, Medical Biotechnology Dept., Biotechnology Research Center, Pasteur Institute of Iran. Tehran, Iran
کامران پوشنگ باقری
Venom and Biotherapeutics Molecules Lab, Medical Biotechnology Dept., Biotechnology Research Center, Pasteur Institute of Iran. Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :