نقش بازی در آموزش مقطع ابتدایی دوره اول و دوم با تاکید بر دیدگاه آموزگاران استان گیلان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_1789
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک محسن زاده توچاهی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، مدرس دانشگاه، سرگروه آموزشی ابتدایی استان گیلان و آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان رودبار، گیلان

فاطمه بصیری توچائی

دانشجو معلم ابتدایی پردیس بنت الهدی صدر استان گیلان

چکیده

تاثیر بازی بر آموزش از موضوعات مهم و پذیرفته شده در آموزش و پرورش است این تحقیق با هدف بررسی تاثیر بازی در آموزش وانتقال مفاهیم در دوره ابتدایی انجام گرفت. در ابتدا با روش کتابخانه ای از منابع خارجی و داخلی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. در ادامه با روش توصیفی و تحلیلی با تکمیل پرسشنامه به بررسی تفاوت ها و شباهت های بازی در دو دوره اول و دوم ابتدایی بررسی کرد و راهکارهای برای بهبود شرایط موجود از طریق مصاحبه با آموزگاران بدست آمد. نتایج نشان می دهد که استفاده از بازی چه رایانه و چه غیر رایانه ای یا در دسته بندی دیگر، با آموزش مستقیم یا غیر مستقیم تاثیر به سزایی در آموزش کودکان دارد و با توجه به سطح درکی دانش آموزان نوع بازی و اهداف آن در دوره اول با دوم ابتدایی متفاوت است. همچنین در سه پایه اول ابتدایی، بازی ها بیشتر به تقویت مفاهیم پایه ای مانند خواندن، نوشتن و شمارش کمک می کنند، در حالی که در سه پایه دوم ابتدایی، بازی ها به توسعه مهارت های پیچیده تری مانند تفکر تحلیلی، انتقادی و حل مسئله می پردازند. با این حال، در هر دو دوره، بازی ها به تقویت مهارت های اجتماعی، خلاقیت و افزایش انگیزه یادگیری کودکان کمک می کنند. با وجود چالش ها و موانع موجود در استفاده از بازی ها در آموزش، معلمان و والدین می توانند با برنامه ریزی مناسب، استفاده از بازی های کم هزینه، آموزش معلمان و بهینه سازی فضا، این موانع را برطرف کرده و از بازی ها به عنوان ابزارهای موثر آموزشی بهره برداری کنند.

کلیدواژه ها

آموزش, بازی آموزشی, دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.