بررسی رابطه بین ابعاد اثربخشی سیستم های اطلاعات با کسب مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی بزرگ و فعال آرد در استان آذربایجان شرقی

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 18

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HEALTHYB01_026

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1404

چکیده مقاله:

اصطالح مزیت رقابتی و اثربخشی سیستم های اطلاعات در صنعت آرد، به معنای فعالیت های سازنده برخواسته از یک بنیاد سیستماتیک است که با هدف افزایش دانش و فرهنگ اجتماعی و بهره گیری از این دانش در تهیه و تولید و توزیع آرد در کاربردهای جدید است. امروزه گسترش محصولات جدید در حوزه صنعت آرد بیش از پیش به عنوان عامل اصلی و نهایی شرکت های این صنعت مطرح است. امروزه در این صنعت که با سرعت در حال تغییر است، توقف به منزله افول تدریجی خواهد بود و این الزام به دلیل تغییرات و توسعه مداوم تکنولوژی، وجود رقبا و همچنین تعیین اولویت نیاز مشتریان پدید آمده است. هدف کلی این پژوهش بررسی رابطه بین ابعاد اثربخشی سیستم های اطلاعات با کسب مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی بزرگ و فعال آرد در استان آذربایجان شرقی می باشد و جامعه آماری شامل کارکنان واحدهای تولیدی بزرگ و فعال در صنعت آرد استان آذربایجان شرقی بوده که تعداد حدود ۴۱۰ نفر و نمونه بر آورد شده برابر ۲۰۰ نفر می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از جامعه بر داشته شده است. برای گرد آوری داده ها از دو نوع پرسشنامه استاندارد سیستم های اطلاعاتی و مزیت رقابتی استفاده شده است. برای تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل فرضیه های پژوهش نشان داد که: بین اثربخشی سیستم های اطلاعات با کسب مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی بزرگ و فعال در صنعت آرد در استان آذربایجان شرقی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. ضریب همبستگی برابر ۶۶/۰ می باشد که از نظر آماری با اطمینان ۹۵/۰ معنی دار می باشد. ضریب تعیین برابر ۴۴/۰ بوده و نشان می دهد که ۴۴ درصد از واریانس مزیت رقابتی شرکت ها از طریق اثربخشی سیستم های اطلاعات توجیه و تبیین می گردد. تحلیل فرضیه های فرعی نشان داد که بین برنامه ریزی و بودجه بندی، گزارش دهی عملکرد مالی، کنترل هزینه و کنترل یکپارچه به مثابه ابعاد سیستم های اطلاعات با مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی بزرگ و فعال در صنعت آرد در استان آذربایجان شرقی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارند. ضریب همبستگی به ترتیب برابر ۳۶/۰، ۲۴/۰، ۴۱/۰، ۶۷/۰ و ۶۵/۰ می باشد که همگی با اطمینان ۹۵/۰ معنی دار می باشند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نرگس سریع القلم

عضو علمی، گروه علمی ری اضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمدرضا نوروزی

دکتری مدیریت سیاستگذاری عمومی، دانشکده علوم پزشکی، مراغه، ایران