واکاوی تجارب زیسته جوانان پیرامون تجربه شکست عشقی: یک مطالعه پدیدارشناسانه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPEB08_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 73
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی مشاوره، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
استادیار، گروه روانشناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
چکیده
شکست عشقی، به عنوان رویدادی همراه با استرس شدید و تا اندازه های آسیب زا تجربه می شود؛ و این موضوع عملکرد فرد را در بسیاری از زمینه ها از جمله تحصیلی، اجتماعی یا شغلی مختل می کند. پژوهش حاضر با هدف واکاوی تجارب زیسته جوانان پیرامون تجربه شکست عشقی انجام شد. روش پژوهش، کیفی از نوع پدیدارشناسی است. جامعه پژوهش در مطالعه حاضر را زنان و مردان ۱۸-۳۳ ساله ساکن تهران با تجربه شکست عشقی تشکیل دادند که به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری داده ها ادامه یافت و در نهایت تعداد ۲۸ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کالیزی استفاده شد. نتایج پژوهش منجر به استخراج ۳ تم اصلی و ۱۵ تم فرعی شد، شامل: ۱. پیامدهای عاطفی ناسازگار شامل (افسردگی، احساس دلزدگی، احساس خشم، کاهش احساس ارزشمندی، انزوای اجتماعی، کاهش اشتیاق و انگیزه، احساس ماللت، اختلالات اضطرابی، احساس فقدان)؛ ۲. پیامدهای جسمانی ناسازگار شامل: (بیماریهای جسمانی، اختلالات خواب، خودآسیبی جسمانی) و ۳. پیامدهای شناختی ناسازگار شامل: (تغییر باور و اعتقادات، احساس گمگشتگی، نشخوار فکری).کلیدواژه ها
تجربه شکست عشقی, مطالعه پدیدارشناسانه, جوانانمقالات مرتبط جدید
- اثر الزامات تربیتی بر اساس ویژگی های منحصربه فرد نسل:Z رویکردی نوین در تطبیق استراتژی های آموزشی
- تاثیر آموزش نوین بر رشد علمی و مهارتی دانش آموزان و معلمان ابتدایی
- تحلیل جامع نقش سرمایه های روانشناختی در ارتقاء موفقیت تحصیلی، شغلی و بهزیستی: با تاکید بر خودکارآمدی و تاب آوری
- نقش روان شناسی شناختی در بهینه سازی برنامه ریزی درسی و توسعه امور تربیتی در مدارس
- تحلیل محتوای بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تعلیم و تربیت دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.