مقایسه انگیزه شغلی و مهارت های تدریس نومعلمان شهرستان های مریوان و سروآباد (فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان، آزمون / ماده ۲۸، سرباز معلم)
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 16
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDUM-6-1_002
تاریخ نمایه سازی: 3 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
هدف تحقیق حاضر مقایسه انگیزه شغلی و مهارت های تدریس نومعلمان (دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان، ماده ۲۸، سرباز معلم) بود. روش تحقیق از نوع پژوهش توصیفی- مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه نومعلمان شهرستان های مریوان و سروآباد در ۳ سال اخیر به تعداد ۷۴۵ نفر بودند. نمونه آماری پژوهش شامل ۲۸۸ نفر از نومعلمان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ۲ پرسشنامه استاندارد شایستگی های مدیریت کلاس نومعلمان هانگ، هانگ و لین (۲۰۲۲) و پرسشنامه انگیزه معلمان برای تدریس فرنت و همکاران (۲۰۰۸) و برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس چند راهه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین انگیزه شغلی و همچنین بین مهارت های کلاس داری سه گروه پژوهش تفاوت معناداری وجود داشت(۰۵/۰>p). نتایج آزمون تعقیبی شان داد که در متغیر انگیزه شغلی بین گروه دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان با گروه ماده ۲۸ تفاوت معناداری وجود داشت (۰۵/۰˂p)؛ اما بین گروه دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان و گروه سرباز معلم و بین گروه ماده ۲۸ و گروه سرباز معلم تفاوت معناداری وجود نداشت (۰۵/۰˃p). همچنین در متغیر مهارت های کلاس درس بین گروه دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان با گروه ماده ۲۸ تفاوت معناداری وجود نداشت (۰۵/۰˃p)؛ اما بین گروه دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان و گروه سرباز معلم و بین گروه ماده ۲۸ و گروه سرباز معلم تفاوت معناداری وجود داشت (۰۵/۰˂p). بر اساس نتایج بدست آمده دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان در متغیر انگیزه شغلی وضعیت بهتری از گروه ماده ۲۸ دارند. همچنین دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان و ماده ۲۸ در متغیر مهارت های کلاس درس وضعیت بهتری از گروه سرباز معلم دارند. نتایج این پژوهش نشان داد که انگیزه شغلی و مهارت های کلاس درس معلمان در مناطق مورد مطالعه با توجه به روش جذب متفاوت است. برای بهبود کیفیت آموزش وپرورش، لازم است برنامه های آموزشی و حمایتی متناسب با نیازهای هر گروه از معلمان طراحی و اجرا شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اخلاق کریمی
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
رفیق حسنی
دانشیار رشته مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :