رصد و ارزیابی نقش تهیه کنندگی پویانمایی در جمهوری اسلامی ایران از منظر حکمرانی با محوریت سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم
فایل این در 119 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم که مبتنی بر نظریه توسعه پایدار طراحی شده است مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و هدف این پژوهش فهم نقش تهیه کنندگی پویانمایی در تحقق این سند و ارزیابی آن است. حکمرانی خوب از الزامات تحقق نظریه توسعه پایدار است؛ بنابراین تحقق سند ملی مذکور نیز با کمک شاخصههای حکمرانی خوب که عبارت است از پنج عنصر مسئولیتپذیری، اثربخشی و کارآمدی، باز بودن و شفافیت، مشارکت و وفاق و حاکمیت قانون قابل احصاء است. این پژوهش که از حیث هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش توصیفی-ارزیابی محسوب می شود در پی پاسخ به این سوال است که با به کارگیری اصول حکمرانی خوب برای ارزیابی نقش تهیه کنندگی پویانمایی در تحقق اهداف سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم چه نتایجی حاصل می شود. با طراحی مصاحبهای نیمه ساختاریافته تلاش کردیم میزان اجرایی شدن شاخصههای حکمرانی خوب را از طریق روش تحقیق تحلیل مضمون و به وسیله نظر تهیه کنندگان پویانمایی به دست آوریم که یافته های آن عبارت است از به دست آمدن ۶ مضمون اصلی و ۱۸ مضمون فرعی بود. نتیجه نهایی به این صورت است که مضامین به دست آمده حاکی از عدم رعایت اصول حکمرانی خوب بودند که نشانگر با شکست مواجه شدن سند ملی مذکور تا انتهای بازه زمانی چشمانداز است. موفقیت این سند طبق پیشنهاد های ارائه شده از دریچه آموزشهای صحیح به بازیگران این عرصه از مسئولین گرفته تا بخش خصوصی و همچنین اهتمام ورزیدن به ایجاد آمارهای علمی و قابل استناد و نهایتا در نظر گرفتن سازوکارهای نظارتی برای شکل گیری تضمین اجرایی قابل دستیابی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابوالفضل جمشیدیان
دانشجوی متعهد به خدمت در سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
احمد سفلایی
استادیار گروه انیمیشن، دانشکده هنرهای دیجیتال، دانشگاه صدا وسیما
سید نجمالدین امیرشاه کرمی
استادیار، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس
حسن زریابی یکتا
مربی گروه انیمیشن، دانشکده هنرهای دیجیتال، دانشگاه صدا وسیما
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :