ارزیابی غلظت عناصر، عملکرد دانه و اسانس تاتوره (Datura stramonium L.) تحت اثرات مستقیم، تجمعی و باقیمانده سیستم های کشاورزی ارگانیک و متداول
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 15
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFCS-50-2_013
تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1404
چکیده مقاله:
به منظور جایگزینی نهادههای شیمیایی با نهادههای بوم سازگار آزمایشی به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلا به مدت دو سال (۱۳۹۵ و ۱۳۹۶) اجرا شد. عوامل آزمایشی شامل کودهای شیمیایی، دامی، کمپوست، ورمی کمپوست و عدم مصرف کود آلی و معدنی (شاهد) به عنوان عامل اصلی و کودهای زیستی (نیتروکسین، بیوفسفات، نیتروکسین + بیوفسفات)، نانوزیستی (بیومیک) و عدم کاربرد کود زیستی و نانوزیستی (شاهد) به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد که برهمکنش تیمارهای کود آلی و معدنی، زیستی و نانوزیستی و نظام های تغذیه ای (مستقیم، تجمعی و باقیمانده) بر کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنادار بود. در هر سه نظام تغذیه ای بیشترین غلظت عناصر نیتروژن برگ و دانه، مس، منگنز، روی، آهن و کلسیم برگ، وزن خشک برگ، عملکرد دانه، درصد و عملکرد اسانس برگ و دانه از تلفیق تیمارهای کود ورمی کمپوست و نانوبیومیک، بیشترین غلظت فسفر و پتاسیم برگ و دانه از تلفیق تیمارهای کود دامی با نانوبیومیک و حداکثر غلظت منیزیم برگ از تلفیق تیمارهای کود کمپوست و نانوبیومیک به دست آمد و بین نظام های کوددهی نیز اختلاف معنا دار وجود نداشت. بنابراین با توجه به ضرورت تولید گیاهان دارویی در نظام های زراعی کم نهاده، استفاده از یک بار مصرف کود آلی (به خصوص ورمی کمپوست) توام با کود نانوزیستی بیومیک برای دو سال متوالی جهت بهبود ویژگی های غلظت عناصر غذایی، عملکرد دانه، درصد و عملکرد اسانس تاتوره مناسب می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه محمدپوروشوایی
دانشگاه زابل- دانشجو
احمدا قنبری
هیات علمی دانشگاه زابل
محمدرضا اصغری پور
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
محمود رمرودی
عضوی هیات علمی دانشگاه زابل
مهدی دهمرده
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :