بررسی پتانسیل انرژی باد منطقه معلمان در شهرستان دامغان به عنوان بهترین مکان برای نصب توربین های بادی در استان سمنان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مجتبی میرحسینی

مدرس گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

مهدی جهانگیری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

احسان حسن آبادی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

محسن خیرخواهان

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

بهره برداری از انرژِی باد جهت تولید برق با استفاده از توربین های بادی از جمله کاربردهای سبز تولید انرژی و مورد علاقه جامعه کنونی بشر است. همچنین از عمده کاربردهای دیگر انرژی باد، بهره برداری به منظور پمپاژ آب در نواحی مختلف جهت کشاورزی، دامپروری، آبیاری مراتع و جنگل ها و به طور کلی هر جا که استفاده از انرژی باد و وجود منابع آب زیرزمینی در عمق مطلوب و باد کافی تضمین شده باشد. این عمل با استفاده از پمپ توربین های بادی میسر می باشد. مسأله انتخاب جایگاه برای توربین های بادی مولد برق به دلیل حجم سرمایه گذاری بالا نسبت به پمپ توربین های بادی، با دقت بیشتری صورت می گیرد. در این مقاله، یک تحلیل آماری روی دادههای بادی ایستگاه معلمان در استان سمنان انجام شده است. ابتدا سرعت باد در ارتفاع 40 و 30 و 10 متری در ماههای مختلف مطالعه شده است. این ایستگاه دارای میانگین سرعت به ترتیب 6.166 و 5.818 و 4.932 متر بر ثانیه در ارتفاع های یاد شده است. همچنین گلباد جهت وزش باد غالب بررسی گردیده است. با تخمین پتانسیل انرژی باد توسط تابع توزیع احتمال ویبول برای دوره مورد بررسی، چگالی توان باد بدست آورده شده و با انتخاب چند توربین باد متفاوت در حالت واقعی، انرژی که سالانه از این سایت حاصل میشود، برآورد شده است. قابل توجه اینکه در پایان، نمودارهای GIS مربوط به مناطقی از استان سمنان که دارای ایستگاه های باد سنجی هستند رسم گردیده است.

کلیدواژه ها

انرژی باد، ایستگاه معلمان، توربین باد، توزیع ویبول، چگالی توان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.