کاهش مصرف انرژی بخش ساختمان در ایران با بهره گیری از فناوری مدل سازی اطلاعات ساخت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقبال شاکری

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حسین حجرالاسودی

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علیرضا جوشقانی

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امیر نوژان نادری

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

پیش نیاز ساخت ساختمان هایی با مصرف بهینه انرژی، طرح گزینه های مختلف و تحلیلی دقیق از انرژی مصرفی آنها در مرحله طراحی می شود. طراحی جداگانه در روش های طراحی مرسوم عملا امکان طرح مدل بهینه را از بین می برد. از طرف دیگر تحلیل انرژی مصرفی ساختمان بر مبنای نقشه های دو بعدی صرف نظر از زمان بر بودن و سختی کار، نتایج قابل اعتمادی به دست نمی دهد. فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان (Building Information Modeling) در واقع فرآیند تولید مدل گرافیکی مجازی سه بعدی حاوی کلیه اطلاعات اساسی بناست که می تواند زمینه طرح گزینه های متفاوت، تحلیل و در نهایت انتخاب گزینه برتراز میان آنها را فراهم سازد. در این مقاله ابتدا با بررسی پژوهش های پیشین (مطالعات اسنادی کتابخانه ای) نظام فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان معرفی و عملکرد آن در بهینه سازی مصرف انرژی تشریح می گردد . سپس با تهیه پرسشنامه و نظرکاوی خبرگان عرصه ساخت و ساز کشور، چالش های احتمالی در مسیر بهره مندی از این فناوری نوین در ایران شناسایی و راه کارهای رفع این موانع بررسی می شوند. نتایج این تحقیق در اصلاح فرآیند ساخت و ساز در ایران و بالتبع در برآورد مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها موثر خواهد بود.

کلیدواژه ها

وVDC،Integrated Design ، BIM، بهینه سازی مصرف انرژی، مدل سازی اطلاعات ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.