تحلیل روند آموزش های فنی و حرفه ای کشاورزی در استان کرمانشاه
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1404
چکیده مقاله:
آموزش¬های فنی و حرفه¬ای کشاورزی نقش مهمی در توسعه کشور دارند. این در حالی است که ارائه آموزش در سازمان فنی و حرفه¬ای حول محور صنعت و خدمات می¬چرخد و آموزش¬های فنی و حرفه¬ای کشاورزی، به ویژه آموزش¬های شایستگی محور مغفول مانده است. هدف این پژوهش، تحلیل روند آموزش¬های فنی و حرفه¬ای کشاورزی در استان کرمانشاه می¬باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش در زمره¬ تحقیقات اسنادی قرار می¬گیرد. در انجام این پژوهش، آمار مربوط به برگزاری دوره¬های فنی و حرفه¬ای کشاورزی در بازه زمانی (۱۴۰۱- ۱۳۹۲) جهت تحلیل روند بررسی گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده¬ها، از تحلیل اسنادی استفاده گردید. نتایج نشان داد که شهرستان¬های کرمانشاه و سنقر دارای بیشترین دوره و شهرستان پاوه دارای کمترین دوره برگزاری آموزش¬های فنی و حرفه ای کشاورزی در این بازه زمانی بوده است. همچنین، بیشترین گرایش برای شرکت در دوره¬های آموزش فنی و حرفه¬ای کشاورزی مربوط به رشته¬های امور دام و ماکیان، امور باغی و امور زراعی بوده و کمترین گرایش مربوط به رشته¬ی منابع طبیعی می¬باشد.
بر این اساس، برنامه¬ریزی¬ها در مراکز آموزش فنی و حرفه¬ای باید به سمت محیط¬هایی با رویکردهای نوین آموزشی همچون آموزش¬های شایستگی محور سوق داده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دانشجوی دکترای ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران
استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
پژوهشگر پسا دکتری توسعه کشاورزی،گروه ترویج و آموزش کشاورزی پردیس و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانش آموخته دکتری، ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
Department of Agricultural Extension and Rural Development, Razi University, Kermanshah, Iran
کارشناس ارشد مهندسی نساجی (تکنولوژی نساجی) و کارشناس اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، ایران