تحلیل روند واحدهای لوک بک بر مبنای اطلاعات پس از اهدای خون در محموله های ارسالی پلاسما برای پالایش قراردادی، ۱۴۰۰-۱۳۹۷
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 22، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 14
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-22-1_001
تاریخ نمایه سازی: 26 فروردین 1404
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
با استقرار فرآیند لوک بک در کشور در سال ۱۳۸۵ ، بخش مهمی از لوک بک بر مبنای اطلاعات پس از اهدا بوده که در سلامت خون نیز اهمیت دارد. مهم ترین گروه در اطلاعات پس از اهدا، رفتارهای پرخطر اهداکننده بوده که در فرآیند انتخاب اهداکننده اظهار نشده است. در این مطالعه، روند تغییرات واحدهای لوک بک مرتبط با رفتارهای پرخطر اهداکننده در پلاسمای ارسالی برای پالایش قراردادی بررسی شدند.
مواد و روش ها
در این مطالعه مقطعی، اطلاعات از پایگاه های دارای مجوز ارسال پلاسما جمع آوری گردیدند و طبق دسته بندی عوامل خطرساز، گروه بندی شدند. از آزمون کوکران- آرمیتاژ جهت ارزیابی روند خطی خطر لوک بک در طی زمان و به تفکیک علل مختلف لوک بک مرتبط با رفتارهای پرخطر استفاده شد. شاخص خطر نسبی به همراه فاصله اطمینان ۹۵% به عنوان اندازه اثر آزمون کوکران آرمیتاژ گزارش گردید. تمام محاسبات آماری توسط پکیج epitools از نرم افزار R انجام شد.
یافته ها
تعداد واحدهای لوک بک برمبنای اطلاعات پس از اهدا در طی مطالعه کاهش یافته است (۰/۰۰۱ >p ؛ ۰/۷۸-۰/۶۸ :۹۵%CI ؛ ۰/۷۳ RR:). در ارتباط با عوامل خطرساز منجر به لوک بک مصرف مواد مخدر (۰/۰۰۱ =p) و رفتارهای پرخطر جنسی (۰/۰۰۱ >p) با سیر کاهشی و خالکوبی (۰/۰۱ =p)، انجام حجامت و طب سوزنی (۰/۰۰۱ >p) با سیر افزایشی دارای روند تغییرات معنادار بودند.
نتیجه گیری
با توجه به این مطالعه، در فرآیند انتخاب اهداکنندگان، توجه بیشتر به رفتارهای پرخطر که در تعداد واحدهای لوک بک و سلامت خون مهم است، توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه امینی کافی آباد
استاد مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
امیر تیمورپور
استادیار مرکز تحقیقات فرآورده های بیولوژیک و سلامت خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
محمدحسام رفیعی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مهتاب مقصودلو
استاد مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مینا مقتدایی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :