ارائه خدمات حفظ باروری در مبتلایان سرطان پستان و موانع دریافت آن در ایران: یک مطالعه کیفی
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-18-1_007
تاریخ نمایه سازی: 26 فروردین 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: روش های مختلف درمان سرطان می تواند منجر به تخریب قدرت باروری شود. حفظ باروری قبل از شروع درمان فرصتی را برای باروری فرد در آینده فراهم می کند. این مطالعه با هدف تبیین نحوه ارائه خدمات مرتبط با حفظ باروری و موانع دریافت آن در مبتلایان به سرطان پستان در ایران انجام شده است.
روش ها: این مطالعه یک مطالعه کیفی است که به روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد متعارف انجام شده است. اطلاعات با مصاحبه عمیق بدون ساختار با مشارکت کنندگان جمع آوری شد. مشارکت کنندگان شامل ارائه دهندگان خدمت و بقایافتگان سرطان پستان بود که به روش هدفمند انتخاب شدند. نمونه گیری تا اشباع داده ها ادامه یافت. تحلیل داده ها به روش گرانهایم و لاندمن (۲۰۰۴) انجام شد.
یافته ها: تحلیل یافته های حاصل از تجارب مشارکت کنندکان منجر به شکل گیری درون مایه ای به نام "پوشش ناکافی خدمات حفظ باروری در مبتلایان سرطان پستان" شد. بدان معنی که علی رغم دسترسی به روشهای مختلف حفظ باروری مطابق به آخرین فناوری روز دنیا، وجود موانعی مانند عدم دسترسی یکسان به خدمات در جاهای مختلف کشور، هزینه های بالا، عدم پوشش بیمه ای، تعجیل در شروع درمان، اولویت حفظ جان بیمار و عدم اطلاع رسانی به برخی از بیماران، مانع از دریافت خدمات حفظ باروری در بخشی از واجدین شرایط می شود.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت فرزندآوری در ارتقا کیفیت زندگی بقایافتگان سرطان پستان و نیز اولویت جوانی جمعیت در کشور، رفع موانع حفظ باروری در بقایافتگان سرطان ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سولماز روشن دل
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مینور لمیعیان
Department of Reproductive Health and Midwifery, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
سید علی آذین
Reproductive Biotechnology Research Center, Avicenna Research Institute, ACECR, Tehran, Iran
عیسی محمدی
Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
شهپر حقیقت
Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :