جراحی حفظ پستان در مقایسه با ماستکتومی کامل برای کارسینوم پستان از نظر نتایج پس از عمل، کیفیت زندگی و بقای بدون بیماری
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-18-1_008
تاریخ نمایه سازی: 26 فروردین 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان پستان یکی از رایج ترین سرطان ها در جهان است و مداخله جراحی برای درمان آن ضروری است. تصمیم گیری بین جراحی حفظ پستان(BCS) و ماستکتومی در چند دهه اخیر مورد بحث بوده است. هدف این تحقیق ارزیابی کیفیت زندگی، نرخ بقای بدون بیماری و نتایج پس از جراحی به منظور ارزیابی کارایی BCSو ماستکتومی در بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
روش مطالعه: این مطالعه گذشته نگر بر روی ۱۰۰ زن ۱۸-۸۰ سال مبتلا به سرطان پستان غیرمتاستاتیک انجام شد که بین دی ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۴۰۳ تحت ماستکتومی یا BCS قرار گرفته بودند. داده های بیماران از پرونده های بیمارستانی جمع آوری شد و کیفیت زندگی با نسخه عربی پرسشنامه EORTC QLQ-BR۲۳، نتایج زیبایی شناسی با سیستم نمره دهی هریس و بقای بدون بیماری با بررسی سوابق پزشکی ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماریStudent’s t-test و کای دو تحلیل شدند.
یافته ها: گروه BCSتصویر بدنی بهتری نسبت به گروه ماستکتومی داشتند (۰/۰۱>P). میانگین علائم پستان در گروه ماستکتومی به میزان معناداری بیشتر از BCS بود (۴۸/۵ در برابر ۶۲). علائم بازو، ناراحتی ناشی از ریزش مو و اثرات منفی درمان سیستمیک تفاوت معناداری بین گروه ها نشان نداد. تفاوت آماری معناداری در نرخ های بقای بدون بیماری بین گروه های ماستکتومی (۸۷%) و BCS(۸۲%) در ۳۶ ماه پس از جراحی وجود نداشت (۰/۳۷=P).
نتیجه گیری : نرخ های بلندمدت بقای بدون بیماری برای ماستکتومی و BCSمشابه است. با این حال، BCS با کاهش ناراحتی های مرتبط با پستان و بهبود تصویربدنی مرتبط است. برای اطمینان از بهترین و موثرترین درمان، برنامه های مراقبتی باید بر اساس ویژگی های منحصر به فرد هر بیمار، بیولوژی تومور و ترجیحات شخصی تنظیم شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی عبار مزعل
Department of Surgery, University of Kufa, Faculty of Medicine, Iraq
رعد سعد الصفار
Department of Surgery, Jaber Ibn Hayan University of Medical and Pharmaceutical Sciences, Faculty of Medicine, Iraq.
ضیاء جابر الجبوری
Department of Surgery, University of Kufa, Faculty of Medicine, Iraq
حیدر هاشم مهدی
Department of Surgery, Al Najaf Health Directorate, Iraq
علاء جمعه منجی نصراوی
Department of Surgery, University of Kufa, Faculty of Medicine, Iraq
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :