ارزیابی فرهنگ سازمانی در یکی از واحدهای آموزشی دانشگاه اصفهان باهدف ارزیابی آمادگی در راستای رشد و پیشرفت علمی و بهبود عملکرد

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MRPE-4-1_003

تاریخ نمایه سازی: 24 فروردین 1404

چکیده مقاله:

هدف: نظر به اهمیت مراکز آموزش عالی در تولید علم و سرمایه اجتماعی کشور و نقش تعیین کننده فرهنگ سازمانی بر کارکردها و عوامل گوناگون سازمان، در این مقاله به ارزیابی فرهنگ سازمانی مرکز آموزش عالی شهرضا (زیرمجموعه ای از دانشگاه اصفهان) پرداخته شده است.روش شناسی پژوهش: برای این منظور، از مدل ارزش های رقابتی کامرون و کوئین استفاده شده و پرسش نامه مربوطه برای تمامی کارمندان، اعضای هیات علمی و استادان مدعو این مرکز ارسال شده است. برای بررسی پایایی ابزار پژوهش، از سنجه آلفای کرونباخ استفاده شده و با استفاده از آزمون توزیع میانگین، وضعیت موجود فرهنگ سازمان تشریح شده است.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که فرهنگ سازمانی موجود در الویت اول، سلسله مراتبی و روش های رسمی انجام کار بر کارکنان حاکم است و تاکید بر کارایی و ثبات می باشد. در الویت دوم، تمرکز بر ارزش های فرهنگ طایفه ای و مدیریت در مقام مربی الگوی راهنمای کارکنان است و ارزش های فرهنگ ادهوکراسی که مبتنی بر نوآوری و کارآفرینی است و فرهنگ بازار که مبتنی بر رشد و رقابت است کمتر در آن دیده می شود. فرهنگ مطلوب دانشگاه حرکت به سمت بهبود فرهنگ ادهوکراسی باهدف ایجاد فضای انگیزشی برای نوآوری و بهبود فرهنگ بازار جهت رشد دانشگاه و افزایش فضای رقابتی در استان و منطقه می باشد که توصیه هایی اجرایی نیز در این راستا ارایه شده اند.اصالت/ارزش افزوده علمی: این پژوهش برای نخستین بار به بررسی وضعیت فرهنگ سازمانی مرکز آموزش عالی شهرضا پرداخته است. ترکیب تحلیل کمی و کیفی در این مطالعه و ارزیابی دقیق وضعیت موجود فرهنگ سازمانی، جنبه ای نوآورانه به تحقیق می بخشد. نتایج این پژوهش به مدیران دانشگاهی کمک می کند تا با شناسایی فرهنگ حاکم و نقاط قابل بهبود، گام های عملیاتی برای بهبود فضای نوآورانه (ادهوکراسی) و رقابتی (بازار) بردارند. توصیه های اجرایی این تحقیق می تواند به توسعه نظام پیشنهاد ها، تجاری سازی پژوهش ها و بهبود تعامل با صنعت کمک کند.

نویسندگان

مهناز عضد

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

مجید شخصی نیائی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sawan, F. (۲۰۲۱). Impact of organizational culture on knowledge sharing ...
  • Deghati, A. (۲۰۱۶). Strategic approach to retention of skilled manpower. ...
  • نمایش کامل مراجع