ارائه ترکیب QFD- سوارا و کوکوسو فازی شهودی جهت پیاده سازی استراتژی های تولید پایدار در فرایندهای تولیدی (مورد مطالعه شرکت سایپا)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 32

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SAIM-9-4_004

تاریخ نمایه سازی: 17 فروردین 1404

چکیده مقاله:

پایداری از مفاهیم روز حوزه مدیریت است و توجه بسیاری از عالمان و شرکت های تولیدی را به خود جلب نموده است. در راستای اجرایی نمودن پایداری نیاز است که این مفهوم از بعد استراتژی درک شود و فعالیت های عملیاتی و تولیدی سازمان منطبق با آن هماهنگ شوند. در پژوهش حاضر، جهت پیاده سازی استراتژی های تولید پایدار اقدام به اولویت بندی فرایند ها شده است. این پژوهش از لحاظ هدف توسعه ای- کاربردی، از لحاظ ماهیت رویکرد ترکیبی، از لحاظ اجرا پیمایشی و از لحاظ جمع آوری داده توصیفی است. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه است. در این پژوهش جهت تدوین استراتژی های تولید پایدار و پیاده سازی آن در فرایندهای تولیدی، سه مرحله ارائه شده است. در مرحله اول منطبق با مدل اسلک و لوئیس (۲۰۱۱) نه استراتژی های تولید پایدار برای شرکت سایپا ارائه گردیده است. در مرحله دوم با استفاده از سوارا فازی شهودی استراتژی های تولید پایدار وزن دهی گردیده اند که عملکرد سبز، کمترین ضایعات و بهره وری منابع بیشترین وزن را به دست آورده اند. در مرحله سوم ماتریس روابط در ساختار QFD تشکیل و منطبق با تکنیک کوکوسو فازی شهودی فرایندهای اصلی شرکت سایپا اواویت دهی شده اند. اولویت فرایند اصلی در پیاده سازی استراتژی های تولید پایدار شرکت سایپا به ترتیب شامل ۱) عملیات پرس و بدنه سازی، ۲) عملیات مونتاژ، ۳) سفارشات قطعات، ۴) عملیات رنگ کاری، ۵) لجستیک داخلی و ۶)عملیات روتوش است.

نویسندگان

سجاد رمضانی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

یاسر دانشیان

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مسعود کسایی

استادیار، گروه مدیریت صنعتی.، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chatha, K.A. and Butt, I. (۲۰۱۵), “Themes of study in ...
  • Ocampo, L. A. (۲۰۱۹). Applying fuzzy AHP–TOPSIS technique in identifying ...
  • Khatri, J. K., & Metri, B. (۲۰۱۶). SWOT-AHP approach for ...
  • Mollazadeh Yazdani, B., Pooya, A. (۲۰۱۶). A longitudinal study of ...
  • Dohale, V., Gunasekaran, A., Akarte, M. M., & Verma, P. ...
  • Despeisse, M., Ball, P. D., Evans, S., & Levers, A. ...
  • نمایش کامل مراجع