تحلیل و مدل سازی سرفاصله زمانی ترکیبات مختلف زوج خودرو در شرایط ترافیک متراکم آزاد راه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تکنیکهای نوین محاسباتی در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCTOCE01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مالمیر

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

سیدصابر ناصرعلوی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمود صفازاده

استاد تمام، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سرفاصله زمانی بین خودروها ازخصوصیات مهم جریان ترافیک است که برایمنی، سطح سرویس، رفتار راننده و ظرفیت سیستم حمل و نقل اثر میگذارد. بررسی تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که تاکنون به ندرت در ارزیابی و مدلسازی سرفاصله زمانی ترکیبات مختلفانواع زوج خودرو صورت گرفته است. مقاله حاضر با استفاده از سرفاصله های زمانی جریان خرد ترافیک مربوط به تردد 1836 خودرو در ربع ساعت از آزادراه 80Emeryville I- کالیفرنیا به تحلیل و مدل سازی سرفاصله زمانی ترکیبات میپردازد. سرفاصلهزمانی سنگین در تعقیب سنگین، بزرگترین و موتور در تعقیب سواری کوچکترین سرفاصله زمانی دارند. در بررسی گروههای خودروهای سنگین (یعنی سنگین در تعقیب سواری و سنگین در تعقیب سنگین و سواری در تعقیب سنگین) هرگاه درصد خودروهای سنگین در جریان ترافیک زیادتر شود، میانگین سرفاصله- هایزمانی نیز بزرگتر میشود، جریان ترافیک با تعداد کامیون کم منجر به جریان ترافیک پایدارتر و سرفاصلههایزمانی متراکمتر (واریانس کمتر است. با آزمونt-test معلوم شد تفاوت معنیداری بین میانگین سرفاصلهزمانی برای ترکیبات مختلف انواع زوج خودرو وجود دارد. در نهایتمدل های نمایی ،گاما ، بتا، نرمال، ارلانگ ، نرمال معکوس ، نرمال لگاریتمی و نرمال لگاریتمی انتقال یافته مورد ارزیابی قرار گرفتند و مدل های ساخته شده توسط دو آزمون کلموگروف – اسمیرنوف و آزمون مربعات کای توزیع مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت مدل نرمال لگاریتمی انتقال یافته در تمامی موارد با داده ها سازگاری خوبی را نشان میدهد. نتایج تحقیق حاضر در ارزیابی ایمنی آزادراه به لحاظ تصادفات جلو به عقب و بهبود مدلهای شبیه سازی خرد ترافیک کاربرد دارد

کلیدواژه ها

سرفاصله زمانی، نوع خودرو، توزیع آماری، آزمون کلموگروف – اسمیرنوف و آزمون مربعات کای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.