تکنولوژی آموزشی تکه فراموش شده پازل تعلیم و تربیت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش منطقه ای جایگاه تکنولوژی آموزشی در نظام تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: RCETES01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهنوش خزایی

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی

چکیده

یکی از جنبه ها ی مشخص جوامع پیشرفته ی امروزی ، استفاده کیفی از تکنولوژی مبتنی بر لم است که نه تنها بر زندگی اجتماعی و اقتصادی کشورها تأثیر عمیقی گذاشته است بلکه نظام آموزش و پرورش آنها را نیز به کلی متحول کرده است تغییرات گسترده حاصل از کاربرد علم- تکنولوژی در زندگی روزمره که « نوگرائی » نامیده می شود. فرایند سنتی یاددهی - یاد گیری را سخت دگرگون کرده تلاش های نوئی را بخش های مختلف آموزش و پرورش به وجود آورده است . اینک بر خلاف گذشته دیگر هدف اصلی از یاددهی - یادگیری ، ابناشتن حجم زیادی از دانش در ذهن دانش آموز نیست . بلکه بیشتر بر هدف های مشترک و تلفیقی دروس مانند بیدار کردن حس کنجکاوی ، فعال کردن یادگیری ، پرورش خلاقیت و مهارت های تفکر ، رشد کامل علاق ، نگرش ها ، ارزش ها ، کمک مهارت های زندگی ، تقویت عادت به مطالعه شخصی و خود راهبردی دانش آموزان تأکید می شود. از اینرو فرایند یاددهی - یادگیری در سایه تکنولوژی آموزشی به مثابه ابزار نیرومند به منظور ایجاد تغییر کیفی در زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم تلقی شده است و در خدمت جامعه قرار دارد. امروزه کاربرد تکنولوژی آموزشی پای خود را از میدان محدود نظام های آموزشی فراتر نهاده و در نظام های اجتماعی جائی بسزا یافته است. در نتیجه یکه نهادهائی که به شکلی با آموزش سروکار دارند از مزایای آن بهره می گیرند . تکنولوژی آموزشی در کشور های توسعه یافته جایگاه خویش را یافته است لذا بر پژوهشگران و اساتید و محققان این رشته فرض است تا با شناسائی ابعاد و ویژگی ها و جایگاه این علم در جهان ؛ اهمیت آن را بیش از پیش برمسئولان و مراکز علمی ایران آشکار سازند تا موجبات فرایند یاددهی - یادگیری اثر بخش را فراهم سازند.

کلیدواژه ها

تکنولوژی آموزشی - فرایند یاددهی - یادگیری - تغییرات کیفی - یادگیری فعال - خود راهبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.