کنفرانس ها ی الکترونیکی روشی نوین در فرآیند یاد دهی و یادگیری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش منطقه ای جایگاه تکنولوژی آموزشی در نظام تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: RCETES01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا جامه بزرگ

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی

محمد سلیمی

کارشناس امور پژوهش دانشگاه علوم پزشکی

چکیده

فضاهای آموزشی که به شبکه جهانی متصل شده اند به معلم و فراگیران این امکان را می دهند که اجتماعات یادگیری خاص خود را تشکیل دهند. این اجتماعات مجازی هرجا که گروهی از فراگیران (احتمالا در محل های مختلف ) به بحث و گفتگو می پردازند تشکیل یافته تعاملی را انجام می دهند که در نتیجه این روابط فضاهای متحول شده الکترونیکی را بوجود می آورند. در چنین محیط هایی است که معلمان و فراگیران با استفاده از رایانه ها و کلمات و تصاویری که بر روی صفحه مانیتور تنظیم می کنند در گفتگو های فکری و هوشمندانه شرکت می جویند ، قرار هایی را با یکدیگر می گذراند و تبادل اندیشه های خود ، دانش ویژه در هر مورد را به اشتراک با یکدیگر قرار می دهند. آنان با این کار در واقع با ایجاد پشتیبانی روحی و روانی ، در برنامه های آتی یکدیگر مؤثر واقع می شوند. ایده ها و افکاری را به وجود می آورند و با یادگیری از فرهنگ یکدیگر تفهمی را ایجاد می کنند که در نتیجه ، گسترش افقهای فکری یکدیگر را موجب می شود. این در واقع شبیه همان تعاملاتموجود در کلاس های درسی سنتی است که افراد در گروههای کوچک فکری ، یکدیگر را در زمینه های خاص در قالب دوستی بالا می برند . تفاوت کوچک آن با دوستی های سنتی که در کلاس های درس تشکیل می شد، این است که این گروههای آشنایی، دوستی ها و روابطی را در سطح گروهی به وجود می آید که هر یک در گوشه ای از جهان فقط از طریق شبکه جهانی با یکدیگر ارتباط می یابند و قرار فتگو می گذراند( Norton & Wiloerg T 1998 ) کنفرانس الکترونیکی به عنوان یک روش نوین و مفید در تولید علم در سطح جهان شناخته شده است . کنفرانس ویدئویی فرصت های مهیجی را برای گروه ها و افراد بوجود می آورد تا بتواند تشابهات و اختلافات فرهنگی را بهصورت رو در رو مورد بحث قرار دهند این امکان در واقع پدیده جدیدی است که با انقلاب E-Learning یا فراگیری الکترونیکی به وجود آمده و لذت بردن از یادگیری را جزئی از فرآیند کلی قرار می دهند و امکان می دهد تا بازنده شدن بسیاری از اطلاعات موجب تولید علم و رونق آن شده و مباحثاتی را ایجاد نماید. در این کنفرانس ها معمولا می توان زمینه های یادگیری بین المللی را در مباحث علمی ، فنی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی فراهم کرد و مورد تبادل نظر قرار داد و توانایی افراد را در ابراز احساسات ، تجربیات ، باورها و عقاید مختلفشان بسط داد. این مطالعه با روش کتابخانه ای تنظیم شده و هدف آن معرفی کنفرانس الکترونیکی به عنوان یک روش مؤثر و مفید در امر یاددهی و یاد گیری می باشد.

کلیدواژه ها

کنفرانس الکترونیکی - یاددهی/یادگیری - اجتماعات مجازی - شبکه جهانی - فراگیری الکترونیک (Learning E) -

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.