Comparison of the effect of a period of physical fitness training with and without transcranial direct current stimulation (tDCS) on decision-making and pistol shooting performance

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SINA-26-4_001

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1403

چکیده مقاله:

زمینه و اهداف: آمادگی کامل رزم، مفهومی نوظهور در قرن بیست و یکم است که با یکپارچگی مولفه های ذهنی و بدنی محقق می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر یک دوره تمرینات آمادگی جسمانی با و بدون تحریک الکتریکی جریان مستقیم (tDCS) بر تصمیم گیری و عملکرد تیراندازی با تپانچه در دانشجویان افسری انجام گرفت. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. از دانشجویان افسری دانشگاه امام علی(ع)، ۳۶ نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی به ۳ گروه آمادگی جسمانی بدون tDCS (۱۲ نفر)، آمادگی جسمانی با tDCS (۱۲ نفر) و گروه شم (۱۲ نفر) تقسیم شدند. در مرحله پیش آزمون شرکت کنندگان به اجرای۱۰ شلیک با تپانچه و آزمون تصمیم گیری پرداختند و عملکرد آنها ثبت شد. دوره تمرینی و تحریک شامل ۱۰ جلسه بود. مرحله پس آزمون مشابه با پیش آزمون و با اختلاف ۲۴ ساعت از همدیگر صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. برای مقایسه زوجی گروه ها از آزمون تعقیبی LSD استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تمرینات آمادگی جسمانی همراه tDCS تاثیر معنی داری بر تصمیم گیری دارد (۰.۰۵>p) و همچنین تمرینات آمادگی جسمانی همراه با تحریک الکتریکی جریان مستقیم تاثیر معنی داری بر عملکرد و دقت تیراندازی دارد (۰.۰۵>p). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، می توان پیشنهاد کرد که tDCS به عنوان تکنیک و مکمل تمرینات آمادگی جسمانی برای افزایش عملکرد تیراندازی و عوامل شناختی-ادراکی همچون تصمیم گیری در برنامه های نظامی دانشجویان افسری مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد اسماعیلی

Department of science, Shahid Sattari University of Aeronautical Engineering or Air Academy, Tehran, Iran

مهدی رحیم زاده

Faculty of Physical Education and Sports Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran

اسماعیل کرمی

Exercise Physiology Research Center, Lifestyle Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Santtila M, Pihlainen K, Viskari J, Kyröläinen H. Optimal physical ...
  • Vitor-Costa M, Okuno NM, Bortolotti H, Bertollo M, Boggio PS, ...
  • نمایش کامل مراجع