The effect of high - intensity interval training on p۵۳ and p۱۶ genes expression in pancreatic tissue of aged rats fed with high - fat diet
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 26، شماره: 4
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-26-4_003
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1403
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: تمرین ورزشی با افزایش مصرف انرژی و تعدیل برخی از فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تاثیر تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن p۵۳ و p۱۶ در بافت پانکراس موش های سالمند تغذیه شده با غذای پرچرب انجام شد.
روش بررسی: در یک مطالعه تجربی با طرح پس آزمون، ۲۰ سر موش صحرایی نر ویستار ۵۲ هفته ای به چهار گروه غذای نرمال، غذای نرمال+تمرین، غذای پرچرب و غذای پرچرب+تمرین تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت ۸ هفته، سه جلسه در هفته و در هر جلسه ۲۲ دقیقه دویدن بر روی تردمیل انجام دادند. بیان ژن p۵۳ و p۱۶ پانکراس با real-time PCR اندازه گیری شد.
یافته ها: بین چهار گروه در بیان ژن p۵۳ (۰.۰۰۰۱ = p) و p۱۶ (۰.۰۰۳ = p) تفاوت معنی داری وجود داشت. در ژن p۵۳، تفاوت ها بین گروه غذای نرمال با گروه غذای پرچرب (۰.۰۰۱ = p)، گروه غذای نرمال+تمرین هم با گروه غذای پرچرب+تمرین (۰.۰۱۳ = p) و هم با گروه غذای پرچرب (۰.۰۰۰۱ = p) مشاهده شد. در ژن p۱۶ بین گروه غذای پرچرب هم با گروه غذای نرمال (۰.۰۱۷ = p) و هم با گروه غذای نرمال+تمرین (۰.۰۰۶ = p) تفاوت معنی دار وجود داشت، به نحوی که تمرین باعث کاهش و غذای پرچرب باعث افزایش فاکتورهای مورد نظر گردیده بود.
نتیجه گیری: تمرین تناوبی شدید تاثیر مثبتی بر بیان فاکتورهای p۵۳ و p۱۶ در بافت پانکراس رت های سالمند تغذیه شده با غذای پرچرب دارد. این نتایج ارتقاء سلامت بافت پانکراس و کاهش اثرات منفی غذای پرچرب را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
High - Intensity Interval Training ، Cellular Senescence ، Obesity ، p۵۳ Genes ، p۱۶ Genes ، تمرین تناوبی شدید ، سالمندی سلولی ، چاقی ، ژن p۱۶ ، ژن p۵۳
نویسندگان
معصومه جمشیدی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
پروانه نظرعلی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
نجمه رضائی نژاد
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :