معنای زندگی در افراد مبتلابه سرطان خون: مطالعه توصیفی در شهر تهران- سال ۱۴۰۱

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNIU-37-146_005

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1403

چکیده مقاله:

زمینه و هدف ابتلا به سرطان، معنای زندگی فرد را دگرگون می کند. وقتی افراد مبتلابه سرطان، معنای زندگی را به درستی درک کنند، مواجه با مرگ را می آموزند و برای مبارزه با بیماری می کوشند. مطالعه حاضر باهدف تعیین معنای زندگی در افراد دارای سرطان خون انجام شد. روش بررسی این مطالعه، یک پژوهش توصیفی بود. جامعه این پژوهش کلیه افراد مبتلابه سرطان خون در شهر تهران بودند که در سال ۱۴۰۱ در بخش آنکولوژی بستری بودند. شرکت کنندگان شامل ۲۰۰ فرد مبتلابه سرطان خون بودند که باتوجه به ملاک های ورود به پژوهش با استفاده از نمونه گیری مستمر از جامعه پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش، ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات فردی و ابزار معنای زندگی بود که توسط نمونه ها به شیوه خودگزارشی تکمیل شدند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون های آنالیز واریانس، تی مستقل) و نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد. یافته ها میانگین معنای زندگی ۵۷/۱۳ و انحراف معیار ۱۱/۳۹ به دست آمد. همچنین، میانگین نمره معنای زندگی در بعد حضور با میانگین ۲۹/۱۴ و انحراف معیار ۵/۹۰ بالاتر از بعد جست وجوی معنا با میانگین ۲۷/۹۸ و انحراف معیار ۶/۲۱ به دست آمد. معنای زندگی تنها با وضعیت تاهل ارتباط معنادار آماری داشت (۰۱۱/P=۰)، به طوری که مقایسه دو به دوی توکی نشان دهنده آن بود که میانگین نمره معنای زندگی در افراد متاهل به طور معناداری بالاتر از سایرین بود. نتیجه گیری نتایج این تحقیق می تواند گامی در جهت پیاده سازی و اجرای آموزش های مبتنی بر معناگرایی توسط روانپرستاران برای افراد مبتلابه سرطان خون به منظور بهبود حضور معنا در زندگی، جست وجوی آن در زندگی و معنای زندگی آنان به طورکلی باشد.

نویسندگان

مرجان احمدی

Department of Psychiatric Nursing, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مرجان مردانی حموله

Department of Psychiatric Nursing, Nursing and Midwifery Care Research Center, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نعیمه سیدفاطمی

Department of Psychiatric Nursing, Nursing and Midwifery Care Research Center, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

شیما حقانی

Nursing and Midwifer Care Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :