پلنتینگا و غزالی: سازگاری علم و باورهای دینی
محل انتشار: فصلنامه اندیشه فلسفی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPHTH-5-1_008
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1403
چکیده مقاله:
خداناباوران معتقدند که علم جدید حامی و پشتیبان نوعی از ایده ی خداناباوری ست؛ دست کم در نظر برخی از آنان مبنای متافیزیکی علم جدید هیچ جایگاهی برای پذیرش باورهای ایمانی خداباوران باقی نمی گذارد و درنتیجه، علم گرایی و خداباوری ناسازگارند. اما، در میان فیلسوفان استدلال هایی وجود دارد که می تواند نشان دهد سخن فوق چندان قابل دفاع نیست و به عکس، دلایل خوبی له سازگاری علم و خداباوری وجود دارد. در این مقاله سعی می کنیم نشان دهیم که مبتنی بر معرفت شناسی پلنتینگا از یک سو، و نظریه ی هرمنوتیک متن مقدس غزالی در سوی دیگر، نه تنها علم گرایی و خداباوری تعارض جدی ای با یکدیگر ندارند؛ بلکه می توانند بعنوان اموری به هم وابسته یا مکمل درنظر گرفته شوند.
کلیدواژه ها:
Science and religion ، Reformed Epistemology ، Warrant Theory ، Plantinga ، Al-Ghazali ، علم و دین ، معرفت شناسی اصلاح شده ، نظریه ی ضمانت ، پلنتینگا ، غزالی
نویسندگان
جواد زروندی
Shahid Sattari University
علینقی لزگی
Imam Ali University
کسری فارسیان
Department of Philosophy, Wisdom and Logic, Humanities faculty, Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :