کاتالیست پایه منیزیتی نیکل جهت تولید گاز سنتز در فرایند ریفرمینگ خشک متان
محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,828
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC06_113
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1385
چکیده مقاله:
کاتالیست های پایه منیزیتی نیکل در صنایع فولا د، نفت، گاز و پتروشیمی جهت تبدیل گاز طبیعی به گازهای هیدروژن و مونواکسیدکربن در فرآیند ریفرمینگ خشک متان ١ استفاده می گردند . این کاتالیست ها دارای پایه ای از جنس اکسید منیزیم، آلفا آلومینا و فلز فعال نیکل می باشند .
در این پژوهش جهت ساخت کاتالیست های فوق، م خلوط پودری منیزیت ٢ و آلفا آلومینا با پلاستی سایزرها ٣ و لوبریکنت ها ٤ آسیاب شده و به روش اکستروژن شکل دهی می گردند . سپس قطعات شکل دهی شده تا دمای 120 ºC خشک شده و در ادامه در دمای 1550 ºC تحت عملیات حرارتی قرار می گیرند . قطعات حاصله توسط محلول نیترات نیکل تلقی ح ٥ شده و جهت ایجاد پیوند بین پایة کاتالیست و نیکل، تا دمای 800 °C تحت عملیات کلسیناسیون قرار می گیرند . نتایج آنالیزهای XRD ، Pore Volume by Hg و BET ،TPR 6 ،CCS بر روی کاتالیست های فوق، نشان داد که این کاتالیست ها دارای استحکام فشاری سرد ٧ حدود 45 kg/cm 2 ، سطح ویژة ٨ حدود 3/5 m 2 /g و حجم تخلخل ٩ حدود 0/1492 cc/gr می باشند . همچنین
(MgAl2O4) و اسپینل آلومینات منیزیم (NiO) ، اکسید نیکل (MgO) فازهای شناسائی شده، حاکی از حضور فاز پریکلاز بوده که حضور فازهای فوق باعث می شود این نوع کاتالیست ها در دمای حدود 400 ºC با توجه ب ه نتایج آنالیز TPR احیاء شوند . در ضمن نتایج تست رآکتوری بر روی کاتالیست فوق نشان داد که، درصد تبدیل متان بیش از %97 و گزینش پذیری منوکسیدکربن و هیدروژن به ترتیب %91 و %95 می باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا گل محمدی
واحد سرامیک، شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو
حسن نوائی الوار
واحد سرامیک، شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو
محمد دیدری خمسه مطلق
واحد سرامیک، شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو
امین مردانلو
واحد سرامیک، شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :