تشخیص تجربی عیب و دسته بندی اندازه آن در حلقه خارجی یاتاقان غلتشی تماس زاویه ای با روش نشر صوتی و شبکه عصبی مصنوعی
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 20، شماره: 8
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 43
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-20-8_005
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در این مقاله، تشخیص تجربی عیب و دستهبندی اندازه آن در حلقه خارجی یاتاقان غلتشی تماس زاویه ای با روش نشر صوتی و شبکه عصبی مصنوعی ارایه شده است. در یک سیستم آزمایشگاهی، یاتاقان ها در چهار سرعت ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰دور در دقیقه با چهار بارگذاری از کم به زیاد بارگذاری شدند. بارگذاری به کمک ۴ عدد پیچ با گشتاورهای مساوی و مشخص به حلقه خارجی اعمال شدند. این نوع بارگذاری به دلیل اینکه یاتاقان تماس زاویه ای است به بارگذاری ترکیبی شعاعی و محوری به صورت همزمان تبدیل می شود و با بارگذاریهای مرسوم در یاتاقانهای شیار عمیق متفاوت است. امواج نشر صوتی به کمک حسگرهای باند پهن، در دو حالت سالم و معیوب ثبت میشود. بنابراین برای تشخیص عیب، میتوان حالتهای مختلف را با حالت سالم مقایسه کرد. برای ایجاد عیب کندگی به صورت مصنوعی، از روش اسپارک استفاده شد. در بررسی نتایج پارامتر جدیدی به منظور افزایش بازده تشخیص عیب و دستهبندی اندازه آن، به نام مجموع زمان بالای حد آستانه معرفی شد. با کمک پارامتر معرفی شده و ۴ پارامتر نشر صوتی و با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی، عملکرد سامانه هوش مصنوعی در تشخیص عیب ۹۵/۱% و در دستهبندی اندازه عیب ۹۴/۴% بود.
کلیدواژه ها:
Experimental Defect Detection ، Size Classification ، Angular Contact Ball Bearing ، Acoustic Emission ، Artificial Neural Network ، تشخیص تجربی عیب ، دسته بندی اندازه ، یاتاقان غلتشی تماس زاویه ای ، نشر صوتی ، شبکه عصبی مصنوعی
نویسندگان
آرمی مسرخانی
Applied Design Department, Mechanical & Energy Systems Engineering Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
سیدمحمد جعفری
Applied Design Department, Mechanical & Energy Systems Engineering Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
عباس رهی
Applied Design Department, Mechanical & Energy Systems Engineering Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :