بررسی تاثیر شکل هندسی دماغه پرتابه بر جوش کاری نقطه ای ورق های فولادی با روش انفجار مخلوط گازها
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 20، شماره: 10
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-20-10_004
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در پژوهش حاضر به بررسی تجربی الگوی تغییر شکل ورق ها حین فرآیند جوش کاری نقطه ای ضربه ای با استفاده از پرتابه های با شکل دماغه مسطح و کروی به کمک سامانه انفجار مخلوط گازها و مقایسه آن با الگوی تغییر شکل در شبیه سازی عددی پرداخته شده است. ورق فولادی با ضخامت ۴میلی متر به عنوان صفحه پایه و ورق های فولادی با ضخامت های یک، ۲ و ۳میلی متر به عنوان صفحه پرنده انتخاب شدند و تحت برخورد مستقیم پرتابه های فلزی با شکل دماغه مسطح و کروی با جرم های ۶۵۰ و ۱۳۰۰گرم قرار گرفته اند. میانگین سرعت پرتابه ها ۶۰۰متر بر ثانیه در نظر گرفته شده است. نرم افزار المان محدود آباکوس به منظور بررسی ضربه سرعت بالای پرتابه روی ورق های فولادی مورد استفاده قرار گرفته است. برای توضیح رفتار فلزات از مدل جانسون- کوک استفاده شده است. تغییر شکل صفحات حین فرآیند جوش کاری نقطه ای ضربه ای شبیه سازی شده است. با مقایسه الگوی تغییر شکل ورق ها در حالت شبیه سازی عددی و آزمایش های تجربی درمی یابیم که مدل عددی به خوبی الگوی تغییر شکل در صفحات حین فرآیند جوش کاری نقطه ای ضربه ای با پرتابه را پیش بینی می کند. همچنین الگوی انتشار امواج تنش روی صفحه پرنده مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که این امواج از مرکز شروع و به سمت گوشه های ورق گسترش می یابد. به علاوه مقادیر کرنش پلاستیک معادل و الگوی تنش برشی برای صفحات پرنده و پایه به عنوان معیار کیفیت جوش مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
Impact Spot Welding ، Gas Mixture Detonation Technique ، Bonding in the Solid Phase ، Johnson-Cook Constitutive Law ، جوش نقطه ای ضربه ای ، روش انفجار مخلوط گازها ، اتصال حالت جامد ، مدل جانسون- کوک
نویسندگان
صدیقه حسین زاده صالحکوه
Department of Mechanical Engineering, Faculty of Mechanical Engineering, University of Guilan, Rasht, Iran
هاشم بابایی
Department of Mechanical Engineering, Faculty of Mechanical Engineering, University of Guilan, Rasht, Iran
توحید میرزابابای مستوفی
Department of Mechanical Engineering, Faculty of Mechanical Engineering, University of Eyvanekey, Eyvanekey, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :