شبیه سازی عددی برج خنک کن خشک جریان طبیعی نیروگاه سیکل ترکیبی یزد: بررسی تاثیر زاویه لوور
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 20، شماره: 11
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 42
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-20-11_005
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
عیب اصلی برج های خنک کن خشک جریان طبیعی، تاثیر شرایط جوی نظیر دمای محیط و وزش باد بر روی عملکرد حرارتی این نوع از برج ها است. وزش باد باعث اختلال در جریان طبیعی هوای درون برج شده و با ایجاد گردابه هایی در پشت و درون برج، ساختار جریان هوا را کاملا مغشوش می کند. در هنگام وزش باد، سرعت هوای وارد شده از لوورهای جلوی برج به حدی زیاد است که به جای خروج از دهانه برج، از لوورهای روبرویی عبور می کند. اثر منفی این پدیده باعث کاهش قدرت سرمایی برج و در نتیجه کاهش توان تولیدی توربین در نیروگاه های سیکل ترکیبی میگردد. یک راهکار مناسب جهت رفع این مشکل، تنظیم صحیح و به موقع لوورها است. لذا در پژوهش حاضر عملکرد حرارتی برج خنک کن خشک در شرایط باز و بسته شدن لوورهای جلویی و تغییر زوایای آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این راستا، یک واحد برج خنک کن خشک جریان طبیعی مطابق با ابعاد برج مستقر در نیروگاه سیکل ترکیبی یزد به صورت سه بعدی و با بهره گیری از نرم افزار فلوئنت شبیه سازی شده و نتایج حاصل از حل عددی با نتایج تجربی اعتبارسنجی گردیده اند. جهت مدل سازی جریان مغشوش از مدل توربولانسی استفاده شده و عملکرد برج در سه حالت بدون وزش باد، با وزش باد و لوورهای کاملا باز و با وزش باد و لوورهای نیمه باز مورد بررسی قرار گرفته است. مطابق نتایج، با نیمه باز گذاشتن لوورهای واقع تا زاویه °۶۰ می توان انتقال حرارت را ۱۶% و دبی جرمی را ۱۵% افزایش داد.
کلیدواژه ها:
Dry cooling tower ، Numerical simulation ، Heat transfer ، Louver ، Wind ، برج خنک کن خشک ، شبیه سازی عددی ، انتقال حرارت ، لوور ، باد
نویسندگان
رضا مداحیان
Tarbiat Modares University
علی اکبر عباسیان آرانی
University of Kashan
محسن رشیدی نژاد
University of Kashan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :