ارزیابی خرابی در ورق های چند لایه کامپوزیتی دارای آسیب دایروی تحت بارگذاری کششی با روش برهمنگاری تصاویر دیجیتال
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 20، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 34
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-20-4_019
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1403
چکیده مقاله:
امروزه استفاده از سیستم غیرتماسی برهم نگاری تصاویر دیجیتال برای عیب یابی کامپوزیت ها به دلیل مزایای آن مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش با استفاده از روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال شکل، موقعیت و مساحت ناحیه خرابی در نمونه های شیشه/اپوکسی دارای سوراخ کور با عمق های متفاوت تحت بارگذاری کششی بررسی شده است. نمونه های دارای سوراخ کور با قطر ۱۰میلی متر به عمق های ۰.۵، ۱ و ۱.۵میلی متر و ضخامت میانگین ۴میلی متر تحت بارگذاری کششی قرار گرفته است. کانتورهای کرنش جانبی برای هر سه نمونه در بارگذاری های مختلف به دست آورده شده است. با افزایش بارگذاری کرنش جانبی در ناحیه ای در سطح هر نمونه متمرکز شده است که با موقعیت سوراخ کور مطابقت دارد. سپس کرنش جانبی در راستای طول و عرض برای هر نمونه به طور جداگانه اندازه گیری شده است. افزیش مقدار بارگذاری و عمق خرابی موجب تمرکز کرنش بیشتر در ناحیه خرابی و همچنین افزایش دقت سیستم برهم نگاری تصاویر دیجیتالی شده است. موقعیت، شکل، مساحت و قطر سوراخ کور اندازه گیری شده توسط روش برهم نگاری تصاویر دیجیتالی با مقادیر واقعی مقایسه شده است که با توجه به تطابق قابل قبول نتایج حاصل از روش برهم نگاری تصاویر دیجیتال با ویژگی های مربوط به هر نمونه می توان این روش را به عنوان یک روش کارآمد در تشخیص و ارزیابی خرابی ها در سازه های کامپوزیتی استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
Nondestructive Test ، Digital Image Correlation ، Composite Laminate ، Blind Hole ، آزمون غیرمخرب ، برهم نگاری تصاویر دیجیتال ، ورق کامپوزیتی ، سوراخ کور
نویسندگان
محمدجواد پاکروان
Mechanical Engineering Faculty, Colleges of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran
محمدرضا فراهانی
Mechanical Engineering Faculty, Colleges of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :