پیش بینی نمودارهای حد شکل دهی ورق های فولادی کم کربن به کمک معیارهای شکست نرم
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 21، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 34
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-21-4_004
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1403
چکیده مقاله:
نمودارهای حد شکل دهی (FLD) معیارهای بسیار سودمندی جهت اطمینان از شکل دهی بدون خرابی ناشی از گلویی شدن و یا شکست ورق های فلزی تحت بارگذاری های مختلف هستند. این مقاله معیارهای شکست را برای پیش بینی شکل پذیری ورق های فولادی کم کربن مورد استفاده قرار می دهد تا دقت آنها در پیش بینی نمودار های حد شکل دهی تشکیل (FLDs) ارزیابی شود. به علاوه، منحنی های حد شکل هی در شکست (FFLD) و گلویی شدن (NFLD) برای فولاد کم کربن St۱۲ به روش تجربی و همچنین عددی استخراج شده اند. در رویه تجربی، آزمون کشش ناکازیما استفاده شده است. در رویه عددی، با به کار بردن شش معیار شکست نرم پدیدارشناختی در نرم افزار اجزای محدود ABAQUS/Explicit، شکست پیش بینی شده است و با نتایج تجربی مقایسه شده است. این معیارها به کمک شش آزمون تجربی، برش درون صفحه ای، کشش تک محوری، کشش نمونه با برش دایره وسط، کشش نمونه با برش نیم دایره جانبی، کشش نمونه کرنش صفحه ای و همچنین آزمون کشش دو محوری خالص ناکازیما استفاده شده است. نتایج نشان داده است که معیارهایی که شامل هر دو پارامتر تنش سه محوره (η) و پارامتر لود (L) هستند، پیش بینی درست تری از شکست را ارایه می دهند. همچنین برای پیش بینی گلویی شدن در حین شبیه سازی عددی آزمون ناکازیما و همچنین استخراج نمودارهای حد شکل دهی در گلویی شدن از سه معیار مشتق دوم کرنش بزرگ، مشتق دوم کرنش ضخامت و مشتق دوم کرنش پلاستیک معادل استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
Sheet metal formability ، Forming Limit Diagrams (FLDs) ، Ductile Fracture criteria ، Necking criteria ، شکل پذیری ورقهای فلزی ، نمودارهای حد شکل دهی(FLD) ، معیارهای شکست نرم ، معیارهای گلویی شدن
نویسندگان
حسین ماموسی
Ph.D. candidate, Faculty of Mechanical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology, Babol
محمد بخشی جویباری
Professor, Faculty of Mechanical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology, Babol, Iran
حمید گرجی
Associate Professor, Faculty of Mechanical Engineering, Babol Noshirvani University of Technology, Babol, Iran
رامین هاشمی
Associate Professor, Faculty of mechanical engineering, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :