ارایه الگوی رهبری آینده نگر در سازمان آموزش و پرورش با تاکید بر رویکرد اخلاق مداری

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 45

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJEST-19-4_025

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1403

چکیده مقاله:

زمینه: محیط امروزی نظام های آموزشی مدیران را با چالش های جدیدی روبه رو می سازد و هر روز پویا تر از قبل می شود. رقابت جهانی و انتظارات جوامع در حال تحول، نیاز به رهبری آینده نگر را دوچندان کرده است، با درک این مهم هدف پژوهش ارائه الگوی رهبری آینده نگر در سازمان آموزش و پرورش با رویکرد اخلاق مداری بود. روش:روش پژوهش کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد بود. مشارکت کنندگان شامل اساتید و مدیران سطوح عالی آموزش پرورش در کرمانشاه بودند، از طریق روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۱۰ نفر انتخاب شدند، برآورد حجم نمونه بر مبنای اشباع نظری داده ها انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته گردآوری شد. داده ها بوسیله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. یافته ها:یافته ها نشان داد که شرایط علی(ساختارهای اخلاقی، سرمایه فرهنگی، اخلاق مداری در فرایندهای کاری، اخلاق حرفه ای اعضا، استدلال اخلاقی)، پدیده محوری(مدیریت استراتژیک، تجزیه و تحلیل و تشخیص سازمان، حل اخلاقی مساله، مدیریت تغییر و نوآوری، هوش اخلاقی)، شرایط زمینه ای(توسعه کارتیمی، بازتعریف ارزش های اخلاقی، توسعه اجتماعات یادگیری حرفه ای، تمرکز بر شاخص های اخلاقی)، شرایط مداخله گر(حمایت دولت، تغییرات محیطی، اخلاق فناوری، اخلاق مداری در شبکه های ارتباطی)، راهبردها(شایسته سالاری، عدالت محوری، آینده پژوهی) و پیامدها(تعالی نظام آموزشی، پاسخگویی به تغییرات) به سطح انتزاعی بالاتر ارتقاءداده شد. نتیجه گیری:این پژوهش با ارایه الگوی رهبری آینده نگر در سازمان آموزش و پرورش با تاکید بر رویکرد اخلاق مداری، به نظام های آموزشی در توسعه رهبری اخلاق مداری برای ترسیم سیمای آینده کمک خواهد کرد

نویسندگان

حیدر محمدی

Department of Educational Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Islamic Azad University, Kermanshah Branch, Kermanshah, Iran.

مریم اسلام پناه

Department of Educational Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Islamic Azad University, Kermanshah Branch, Kermanshah, Iran.

محمد جواد کرم افروز

Islamic Azad University, Kermanshah Branch

فرامرز ملکیان

Islamic Azad University, Kermanshah Branch

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fischer T, Tian A M, Hughes D J. (۲۰۲۱). Abusive ...
  • Ali F, Nursyamsi I. Madris S. (۲۰۱۹). The Effect of ...
  • Jansen S, Van de Zande T, Brinkkemper S, Stam E, ...
  • Kuttim M, Kallaste M, Venesaar U, & Kiis A. (۲۰۱۴). ...
  • نمایش کامل مراجع