بررسی میزان دی فنیل متان دی ایزوسیانات در هوای واحده فوم سازی یک شرکت خودروسازی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
  • کد COI اختصاصی: NCOHS04_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

باقر مرتضوی

استادیار گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

موسی جباری قره باغ

دانش دختره بهداشت حرفه ای دانشگاه تربیت مدرس

حسن اصیلیان

استادیار گروه بهداشت حرفه ای نوشتن علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

علی خوانین

استادیار گروه بهداشت حرفه ای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

دی فنیل متان دی ایروسیانات MDI تاوان ماده اولیه، پرمصرف ترین ایزوسیانات مورد استفاده در صنایع فوم پلی اورتان (شاخه‌ای از صنعت پلاستیک) بود و یکی از علل اصلی ماست شغلی می‌باشد. بالا بودن مصرف این ماده در صنایع از یک طرف و ظرفیت بالای آن از طرف دیگر موجب گردید تحقیق به منظور بررسی میزان MDI در هوای محیط کار و منطقه تنفسی کارگر را به واحد فوق ما سازی یک شرکت خودروسازی به عمل آید. در این پژوهش هوای محیط کار و هوای منطقه تنفسی کلیه کارگران واحد فوم سازی که بالغ بر 40 نفر بودن مورد نمونه برداری و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و تعداد کل نمونه‌های گرفته شده در روزهای مختلف هفت به 111 نمونه رسید. در این تحقیق به منظور ارزیابی میزان MDI در هوا از دستگاه اسپکتروفتومتری استفاده گردید و مقدار MDI از طریق ازت کردن اسید هیدرولیز و جفت کردن با N - 2 - آمینواتیل -1-نفتیل آمین در طول موج 590 نانومتر تعیین گردید . نتایج ارزیابی میزان MDI نشان داد که میزان آلودگی در کلیه حالت‌های اندازه‌گیری شده از حداکثر مجاز آن ppm 0.005=TLV پایین‌تر می‌باشد مگر در صورتی که کلیه هوا سازها و هوا چشم‌های موزه‌ای خاموش باشند در قسمت تزریق t,l آلودگی به بالاتر از حد مجاز PPM 0.0067 می‌رسد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که غلظت MDI در محیط کار در بعضی شرایط به بالاتر از حد مجاز می‌رسد.

کلیدواژه ها

دی فنیل متان دی ایروسیانات ، فوم پلی اورتان ، اسپکتروفتومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.