بررسی تأثیر افزودنی La بر ریزساختار و خواص مغناطیسی هگزافریت کلسیم
محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,502
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC06_031
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1385
چکیده مقاله:
در تحقیق حاضر اثر افزودنی La بر ریزساختار و خواص مغناطیسی فریت های هگزاگونال نوع M مورد مطالعه قرار گرفته است . بدین منظور گروهی از ترکیبات این سیستم به صورت [فرمولهای در متن مقاله] به روش معمولی سرامیک سنتز شده و به کمک میکروسکوپ الکترونی (SEM) و دیفراکتومتری اشعه ایکس (XRD) و آنالیز مگنتومتری (VSM) ، مورد بررسی آنالیز فازی و ریزساختاری و خواص مغناطیسی قرار گرفته است .
نتایج حاصل بیانگر عدم تشکیل فاز هگزافریت کلسیم در نمونه های فاقد افزودنی بوده که با افزودن مقادیر کمی از La +3 )، x=0.2 ) به علت افزایش دیفوزیون ناشی از ایجاد عیوب ساختاری در اثر جایگزینی La +3به جای Ca +2 در این سیستم منجر به ترغیب تشکیل ترکیب هگزافریت کلسیم می گردد . علاوه براین، جایگزینی مقادیر بیشتر La +3 برای مقادیر x>0.4 با
تشکیل دو فاز غیرمغناطیسی α- Fe2O3 و LaFeO3 در کنار فاز اصلی Ca1-XLaXFe12O19 همراه ش ده است . نمونه های جایگزین شده با x =0.2 ،زینتر شده در دو دمای 1200 º C و 1300 º C دارای بالاترین مقدار آهنربایش اشباع در میان تمام نمونه ها بوده و افزایش مقادیر بیشتر (x>0.2) La منجر به کاهش شدید آهنربایش به علت افزایش درصد تشکیل فازهای
iHC غیرمغناطیسی گردیده است . همچنین با توجه به کاهش اندازه متوسط دانه ها در اثر افزودن لانتانم اندازه بزرگی نمونه ها افزایش می یابد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم سالاری
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
علی بیت اللهی
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
واهاک کاسپاری مارقوسیان
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :