طب سنتی یا مدرن؟ / راهکارهای کلیدی برای پیشگیری از سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا؛ کوتاه کردن مدت بهبود و جلوگیری از مزمن شدن یا تکرار آن ها
فایل این در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
◊ این نوشتار ضمن ارائه راهکارهای کلیدی برای پیشگیری از انواع سرماخوردگی، همچنین کوتاه کردن مدت بهبود و جلوگیری از مزمن شدن یا تکرار آن ها، با نگاهی تازه، به مبحث پرچالش طب سنتی و طب مدرن پرداخته است؛ نگاهی راهگشا هم برای متخصصان دو رشته و هم برای مردم و بیمارانی که در انتخاب بین این دو شیوه سردرگم مانده اند.
□ متن با رویکرد پیشگیری در اولویت، چگونگی مدیریت و مهار سرماخوردگی در مراحل مختلف را ترسیم می کند؛ با راهکارهایی تجربی و عملی به زبانی ساده و تا حد امکان به همراه استنادهای علمی و ذکر منبع.
□ تاکید بر اهمیت توجه به طبع، مزاج و خصوصیات بدنی و زیستی هر فرد و این که درمان های شخصی سازی شده می توانند موثرتر از روش های عمومی باشند.
□ بررسی اجمالی تاریخچه طب سنتی و طب مدرن و تاکید بر لزوم هماهنگی این دو عرصه؛ رویکردی که می تواند به بهبود کیفیت خدمات درمانی و هم افزایی شیوه ها کمک کند. در این بررسی، ایران از اصلی ترین خاستگاه های پزشکی معرفی و به شخصیت های مهمی مانند تریتا، زرتشت و ابن سینا نیز اشاره شده است.
□ طب سنتی و طب مدرن هیچ کدام کامل و بدون اشکال نیستند، اما فراموش نکنیم که طب مدرن در ادامه طب سنتی پدید آمده است. بنابراین، پایه اصلی آن همان تجربه و آزمون و خطای قدیمیان بوده و همین «تجربه» و «آزمون» نیز خود شکلی از «تحقیق» و «علم» است. همچنین، ترکیب داروهای جدید، طی قرن ها، از داروهای سنتی به دست آمده؛ پس چه بهتر که به جای در مقابل هم قراردادن طب سنتی و طب مدرن، متناسب با وضعیت هر بیمار و بیماری، مسیر بهتر در پیش گرفته شود.
□ در این نوشتار همکاری پزشکان مدرن و عطاران پیشنهاد شده که می تواند به تشخیص دقیق تر و درمان موثرتر بینجامد. البته اگر با دقت های لازم و همکاری و هماهنگی صحیح این دو صنف صورت گیرد. به علاوه، چه خوب که پزشکان بیش تری دوره های تخصصی طب سنتی را بگذرانند و بسته به وضعیت بیمار، برای درمان، با یکی از دو شیوه یا هر دو اقدام کنند. کم کم، عطاری ها هم نقش داروخانه را پیدا می کنند و هر کس در جایگاه خود قرار می گیرد. همچنین خوب است، صنف عطار به صورت جدی تر ملزم به گذراندن دوره های معتبر و به روز طب سنتی باشند.
□ نگارنده متخصص و غیرمتخصص را به نسبی نگری دعوت و تاکید می کند، در هر جایگاه، با تجربه و دانش خود و نیز دوری از تعصب و کشمکش می توانیم به تصحیح و غنای علم، فناوری و در نهایت، فرهنگ کمک کنیم. همچنین اشاره دارد: در این جهان پهناور، جا برای همه هست و در نهایت، افراد یا مراکزی که خدمات بهتری ارائه دهند، انتخاب اول مردم خواهند بود. پس انسانیت، تعهد، درستکاری، احترام و خدمت صادقانه را محور اصلی هر فعالیت قرار دهیم. همچنین، در هر حرفه، مهم است که ضمن افزودن بر دانش و مهارت خود، از اعتراف به اشتباه و نیز عذرخواهی نهراسیم.
کلیدواژه ها:
تعامل طب سنتی و طب مدرن ، تعهد و مهارت در ارائه خدمات ، مدیریت و مهار سرماخوردگی ، نسبی نگری ، همکاری پزشکان مدرن و عطاران
نویسندگان
نازی عابدی
بازنشسته/ ویراستار _ نویسنده
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :