آزمون مدل صمیمیت زناشویی بر اساس الگوی ارتباطی زوجین و سلامت خانواده اصلی با میانجی گری تمایزیافتگی خود
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 12، شماره: 6
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-12-6_004
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: صمیمیت زناشویی مفهومی است که در بستر روان شناسی مثبت ارائه شده و جایگاه ویژه ای را در روابط بین فردی زوجین و بهداشت روان خانواده به خود اختصاص داده است. هدف از انجام پژوهش حاضر آزمون مدل صمیمیت زناشویی بر اساس الگوی ارتباطی زوجین و سلامت خانواده اصلی با میانجی گری تمایزیافتگی خود در دانشجویان زن مبتلا به درد مزمن شهر اهواز بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه دانشجویان زن متاهل مبتلا به درد مزمن در دانشگاه شهیدچمران اهواز بودند. از میان آن ها ۲۲۰ نفر در چهارچوب نمونه گیری هدفمند گزینش شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های؛ صمیمیت (واکر و تامپسون، ۱۹۸۳)، الگوهای ارتباطی زوجین (کریستنسن و سالاوی، ۱۹۸۴)، سلامت خانواده اصلی (هاوشتات و همکاران، ۱۹۸۵) و تمایزیافتگی خود (اسکورون و فرایدلندر، ۱۹۹۸) استفاده شد. برای تحلیل داده ها در پژوهش حاضر از روش همبستگی- پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد الگوی ارتباطی اجتناب متقابل (۲۱۵/۰-=β، ۰۰۵/۰>p)، سلامت خانواده اصلی (۲۱۷/۰=β، ۰۰۳/۰>p) و تمایزیافتگی خود (۲۹۳/۰=β، ۰۰۱/۰>p) بر صمیمیت زناشویی و هم چنین الگوی ارتباطی سازنده (۱۷۹/۰=β، ۰۲/۰>p)، الگوی ارتباطی متوقع/کناره گیر (۲۴۳/۰-=β، ۰۰۸/۰>p)، الگوی ارتباطی اجتناب متقابل (۲۱۹/۰-=β، ۰۰۴/۰>p) و سلامت خانواده اصلی (۱۸۶/۰=β، ۰۰۸/۰>p) با تمایزیافتگی خود رابطه معناداری دارند. نتایج گویای عدم رابطه معنادار بین الگوی ارتباطی سازنده و الگوی ارتباطی متوقع/کناره گیر (۰۲۲/۰=β و ۱۰/۰-=β، ۰۵/۰p)، الگوی ارتباطی متوقع/کناره گیر (۰۷۱/۰-=β، ۰۵/۰>p)، الگوی ارتباطی اجتناب متقابل (۰۶۴/۰-=β، ۰۵/۰>p) و سلامت خانواده اصلی (۰۵۴/۰=β، ۰۵/۰>p) با صمیمیت زناشویی با میانجی گری تمایزیافتگی خود در دانشجویان زن مبتلا به درد مزمن بود.
نتیجه گیری: نتایج تحلیل نشان داد که مدل پیشنهادی برازنده داده ها است و آگاهی روان درمانگران حوزه سلامت و بهداشت از این نتایج می تواند در جهت یافتن عوامل مرتبط با بهبود صمیمت زناشویی زوجین و حل مشکلات بین فردی ایشان کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم تیمان
Khuzestan University Jahad Institute of Higher Education, Ahvaz
سحر صفرزاده
Ahvaz Branch, Islamic Azad University
کیهان فتحی
Khuzestan University Jahad Institute of Higher Education, Ahvaz
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :