شبیه سازی عددی انتقال حرارت نانوسیال در یک لوله مجهز به نوار پیچشی با استفاده از مدل دوفازی اویلری- لاگرانژی
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-19-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
امروزه افزایش کارآیی و بهینه سازی سیستم های انرژی از نظر اقتصادی و زیست محیطی دارای اهمیتی ویژه است. تاکنون روش های مختلفی برای افزایش انتقال حرارت در سیستم های حرارتی پیشنهاد شده است که از آن جمله می توان به استفاده از نانوسیالات و به کارگیری انواع مغشوش کننده های جریان سیال اشاره نمود. در مقاله حاضر، به کارگیری توامان نانوسیال و نوارهای پیچشی به منظور ارتقای ضریب انتقال حرارت به صورت عددی بررسی شده است. در شبیه سازی عددی از یک مدل دوفازی اویلری- لاگرانژی استفاده شده است. همچنین، مدل های مختلف آشفتگی برای شبیه سازی آشفتگی سیال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش کسر حجمی نانوذرات، کاهش نسبت پیچش و افزایش عدد رینولدز منجر به افزایش انتقال حرارت می شود. با کاهش نسبت پیچش از ۱۵ به ۵، مقدار انتقال حرارت از ۸ تا ۱۶% افزایش می یابد. با افزایش عدد رینولدز از ۱۰۰۰۰ به ۲۰۰۰۰، اختلاف دمای حداکثر مقاطع تا ۴/۵% کاهش را نشان می دهد. همچنین، مشاهده شد که با حرکت به سمت پایین دست جریان، مقدار اختلاف دمای حداکثر مقاطع کاهش می یابد. افزایش انتقال حرارت با حرکت بیشتر سیال و افزایش اثرات بیشتر نوار پیچشی به سمت پایین دست از دلایل این کاهش هستند.
کلیدواژه ها:
Tube with twisted tape ، Nanofluid ، Turbulent flow ، Forced convection heat transfer ، Two-phase Eulerian-Lagrangian model ، لوله با نوار پیچشی ، نانوسیال ، جریان آشفته ، انتقال حرارت جابه جایی اجباری ، مدل دوفازی اویلری- لاگرانژی
نویسندگان
قنبرعلی شیخ زاده
Department of Heat & Fluid, Mechanical Engineering Faculty, University of Kashan, Kashan, Iran
محمد نظیفی فرد
Energy Research Center, University of Kashan, Kashan, Iran
رضا مداحیان
Department of Energy Conversion, Mechanical Engineering Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
خدیجه کاظمی
Department of Heat & Fluid, Mechanical Engineering Faculty, University of Kashan, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :