شبیه سازی عددی هیدرودینامیک جریان دوفاز در سینی های غربالی برج تقطیر
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 18، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-18-2_043
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش، بررسی پارامترهای هیدرولیکی موثر بر روی عملکرد برج تقطیر و مشخصات هیدرودینامیکی میدان جریان بر روی سینی غربالی در مقیاس صنعتی با استفاده از از شبیه سازی عددی می باشد. از روش دینامیک سیالات محاسباتی برای تحلیل و پیش بینی رفتار جریان بهره گرفته شد. هندسه مورد نظر، شامل فضای بین دو طبقه از برج تقطیر به همراه بخش ناودانی می باشد. پس از ترسیم هندسه و شبکه بندی آن در نرم افزار گمیبت، تحلیل میدان سه بعدی جریان به کمک نرم افزار فلوئنت شکل گرفت. از مدل دوفازی اویلری- اویلری برای شبیه سازی جریان دوفازی و مدل k-ε RNG جهت مدل سازی آشفتگی استفاده گردید. اعتبارسنجی نتایج، با استفاده از داده های آزمایشگاهی سولاری و بل و رابطه تجربی ارائه شده توسط کلول انجام شد. توزیع سرعت و کسر حجمی مایع و گاز در مکان های مختلف بر روی سینی و اطراف آن مشخص شد. اثر دبی حجمی ورودی مایع و گاز و هم چنین هندسه بند بر روی پارامترهای مرتبط با عملکرد سینی نظیر ارتفاع مایع زلال و ارتفاع ناحیه کف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که کاهش آشفتگی جریان گاز و مایع موجب بهبود عملکرد سینی های برج تقطیر خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Distillation Column ، Sieve Tray ، Clear Liquid Height ، Computational Fluid Dynamics ، Gas-Liquid Two phase Flow ، برج تقطیر ، سینی غربالی ، ارتفاع مایع زلال ، دینامیک سیالات محاسباتی ، جریان دوفاز گاز- مایع
نویسندگان
مهدی قیاسی
Department of Mechanical Engineering, Khaje Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran.
مهرزاد شمس
Department of Mechanical Engineering, Khaje Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :