تاثیر سختی قطعه کار و پارامترهای برشی بر دما، زبری سطح و فرسایش ابزار در تراشکاری به کمک ارتعاشات التراسونیک
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 22، شماره: 6
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-22-6_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
ماشین کاری قطعات سخت یکی از مهم ترین چالشهای صنایع تولیدی است. از این رو روشهای نوینی به ماشین کاری سنتی افزوده شده است. ماشین کاری به کمک ارتعاشات التراسونیک از جمله این روشها است. مزایای استفاده از ارتعاشات التراسونیک نسبت به ماشینکاری سنتی شامل کاهش نیروهای ماشینکاری، کاهش سایش ابزار و اصطکاک، افزایش عمر ابزار، ایجاد شرایط برشی متناوب، افزایش قابلیت ماشینکاری مواد سخت برش و غیره است. برای ارتعاش ابزار، یک هورن از جنس فولاد با فرکانس تشدید ۲۰۶۳۳ هرتز توسط نرمافزار آباکوس تحلیل و سپس ساخته شد. در این مطالعه، اثرات پارامترهای سرعت دورانی، نرخ پیشروی، شرایط ماشین کاری معمولی و ارتعاشی در سه سختی ۱۵، ۳۰ و ۴۵ راکول سی مختلف برای قطعهکار بر دمای ماشینکاری، زبری سطح و فرسایش ابزار مورد ارزیابی قرار گرفت. طراحی آزمایشها به صورت فاکتوریل کامل بوده و در مجموع، ۵۴ آزمایش انجام شد. نتایج نشان داد در سختیهای بالاتر توسط اعمال ارتعاشات زبری سطح کاهش یافت. زبری سطح Ra)) در ماشینکاری به کمک ارتعاشات التراسونیک نسبت به ماشینکاری معمولی در پارامترهای مختلف ماشین کاری تا حدود ۳۶ درصد کمتر است. همچنین با افزایش سختی قطعهکار فرسایش ابزار بیشتر شده است که توسط اعمال ارتعاشات التراسونیک این فرسایش ابزار نسبت به حالت ماشینکاری معمولی کمتر است. علاوه بر این دمای ماشینکاری در مجموع در سختیهای بالاتر قطعه کار در حالت ارتعاشی حداکثر ۱۵ درصد کمتر است. با اعمال ارتعاشات فرسایش ابزار در مجموع کاهش یافته است که میتوان با انتخاب ابزار سرمتی و اعمال ارتعاشات شرایط فرسایش ابزار را در ماشین کاری فولاد ۴۱۴۰ AISI به حداقل رساند.
کلیدواژه ها:
Turning ، Machining temperature ، Ultrasonic assisted turning ، Tool life ، Surface roughness ، AISI ۴۱۴۰ Steel ، Workpiece hardness ، تراشکاری ، ماشین کاری به کمک ارتعاشات التراسونیک ، عمر ابزار ، دمای ماشین کاری ، زبری سطح ، فولاد AISI ۴۱۴۰ ، سختی قطعه کار
نویسندگان
مسعود بیات
Manufacturing Department, Mechanical Engineering Faculty, University of Kashan, Kashan, Iran
سعید امینی
Manufacturing Department, Mechanical Engineering Faculty, University of Kashan, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :