بررسی تجربی و تحلیل اگزرژی سیستم دیش سهموی خورشیدی با ردیاب اتوماتیک برای مصارف خانگی
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 23، شماره: 12
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 85
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-23-12_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در میان کلکتورهای خورشیدی، دیشهای سهموی خورشیدی به دلیل دمای کاری بالا و عملکرد حرارتی بالا توجه محققان را به خود جلب کردهاست. هدف از این مطالعه، مقایسه دو گیرنده جاذب ( معمولی – سیاه رنگ) برای دیش سهموی خورشیدی میباشد. تجزیه و تحلیل انرژی و اگزرژی برای دوحالت مختلف در ساعاتهای متفاوت بررسی شد. برای دمای خروجی در سیستم دیش سهموی خورشیدی از ردیاب اتوماتیک دو محوره استفاده شد. نتایج نشان میدهد که حداکثر دمای جاذب معمولی و سیاه رنگ به ترتیب ۵۲/۱۰۱ و ۵۳/۱۱۵ درجه سانتیگراد و حداکثر بازده انرژی و اگزرژی مربوط به صفحه جاذب مارپیچ سیاه رنگ با مقادیر ۷/۰ و ۲۱/۰ است. علاوه بر این، دیش سهموی خورشیدی طراحی شده دمای ۸۰ لیتر آب را در ۵ ساعت پس از تابش آفتاب به ۶۰ درجه سانتیگراد افزایش داد که برای حمام کردن و شستشوی لباس در فصل زمستان در مناطق دور افتاده و روستایی که کمبود برق و سوختهای فسیلی وجود دارد؛ برای چهار تا پنج نفر کافی است.
کلیدواژه ها:
solar energy ، solar parabolic dish ، thermal efficiency ، two-axis automatic tracker ، exergy efficiency ، انرژی خورشیدی ، دیش سهموی خورشیدی ، بازده حرارتی ، ردیاب اتوماتیک دو محوره ، بازده اگزرژی
نویسندگان
محمد صالح برقی جهرمی
Yazd University
ولی کلانتر
Yazd University
محمد حسین دهستانی بافقی
Bafq Branch Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :