تحلیل عددی و تجربی فرآیند اکستروژن در شکل دهی بیلت های فلزی مرکب
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 24، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-24-2_006
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
یکی از روشهای مناسب برای ساخت بیلتها و لولههای مرکب استفاده از فرآیند اکستروژن است. در ساخت سفینههای فضایی، موشکها و سایر وسایل پیشرفته در صنایع هوافضا، اکستروژن آلیاژهای آلومینیوم و منیزیم بسیار کاربرد دارند. برای ساخت قابها و کف هواپیما ترکیبی از صفحات، قطعات اکسترودی و ورقههای شکل داده شده استفاده میشود. حدود ۶۰ درصد از ساختار هواپیما و ۸۰ درصد از وزن بدون بار هواپیما از آلیاژهای آلومینیوم است. آلومینیوم استحکام نسبت به وزن بالا، شکلپذیری عالی را داراست. منیزیم سبکترین فلز مهندسی است و دارای کمترین چگالی است و موجب صرفهجویی در مصرف سوخت میشود. این مقاله به صورت عددی و تجربی به اعمال فرآیند اکستروژن بر روی بیلتهای مرکب Al/Mg میپردازد. در این مقاله، فرآیند اکستروژن در نسبتهای اکستروژن، دما و سرعتهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفته و اثر پارامترهای مختلف فرآیند بر روی خواص محصول اکسترود شده بررسیگردیده است. همچنین این فرآیند در نرمافزار آباکوس شبیهسازی گردیده و سپس نتایج تجربی حاصل از کار آزمایشگاهی و نتایج عددی حاصل از شبیهسازی با یکدیگر مقایسه و اعتبار سنجی گردید و میزان درصد خطا مابین نمودارهای نتایج تجربی و عددی توسط نرم افزار اورجین مورد بررسی قرار گرفت که نزدیک بودن نتایج و صحت کار آزمایشگاهی نشان داده شد.
کلیدواژه ها:
The forming process of metal matrix composite ، extrusion ، experimental and numerical analysis ، finite element method ، Metalic Billets ، فرآیند شکل دهی ، اکستروژن ، تحلیل عددی و تجربی ، روش اجزای محدود ، بیلت های فلزی مرکب
نویسندگان
ساناز حسین زاده
Science and Research Branch, Islamic Azad University
علیرضا داوری
Science and Research Branch, Islamic Azad University
امیرحسین هاشمیان
Science and Research Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :