طراحی و اعتبار یابی ابزار سنجش تدریس پژوهی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 78
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-17-6_010
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: تدریس پژوهی یک رویکرد توسعه حرفه ای با پژوهش گروهی در کلاس درس است که در طی آن اساتید با یکدیگر برای تدوین طرح درس، اجرا و با مشاهده نتایج آن در جهت بهبود یادگیری دانشجویان همکاری و مشارکت می کنند این پژوهش با هدف طراحی و اعتباریابی ابزار سنجش تدریسپژوهی انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع آمیخته(کمی و کیفی)، جامعه آماری بخش کیفی شامل اعضای هیات علمی خبره در زمینه تدریسپژوهی بخش کمی شامل کلیه اعضای هیاتعلمی دانشگاههای آزاد اسلامی مازندران بوده است. نمونه ها در بخش کیفی۱۳نفر به روش هدفمند و در بخش کمی ۳۰۱نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. پس از مصاحبه با ۱۳نفر، اشباع داده ها حاصل شد. مقوله ها از طریق مصاحبه، شناسایی و کدگذاری و بر اساس آن پرسشنامه ای با ۴بعد و ۷۷گویه طراحی شد. پس از آن روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بررسی، و روایی سازه از روش عاملیتاییدی، جهت تعیین پایایی پرسشنامه از آزمونهای آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده گردید.
نتایج: ابتدا روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بررسی، و ۲۳سوال حذف شد و ۵۴سوال باقی ماند پس از آن روایی سازهای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بارعاملی تمامی سوالات بالای ۷/۰و میانگین واریانس استخراج شده بالای ۵/۰ و نیز پایایی هر دو ملاک (آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی) تمام ابعاد بالای ۹/۰ بوده است و پرسشنامه با ۵۴ سوال تایید شد.
نتیجه گیری: دانشگاهها و موسسات آموزش عالی میتوانند از ابزار طراحی شده برای سنجش کارکردهای تدریس پژوهی و با هدف ارزیابی وضعیت موجود و شناسایی نقاط قوت و ضعف کارکردهای تدریس پژوهی جهت تحقق کیفیت آموزشی استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناهید احمدی
Sari Branch, Islamic Azad University
مریم تقوایی یزدی
Sari Branch, Islamic Azad University
سعید صفاریان همدانی
Sari Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :